Σταμάτησε η λειτουργία της ορθοπεδικής κλινικής του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:27
555 0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά οι ελπίδες όλων μας, διαψεύστηκαν.

Η πολυπόθητη, ελπιδοφόρα και υποσχεθείσα, από  κυβερνητικό βουλευτή, στην άτυπη συζήτηση, στο Δημαρχείο Διδυμοτείχου, συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στα μέσα Ιανουαρίου, για την αναβάθμιση και υλοποίηση της αυτόνομης λειτουργίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου , δεν πραγματοποιήθηκε.

Υπήρξε όπως μάθαμε, μόνο, μια κατ’ ιδίαν συνάντηση του Δημάρχου Διδυμοτείχου με τον Υπουργό Υγείας, χωρίς πάλι κάποιο απτό αποτέλεσμα.

Επίσης κατέρρευσε, πέραν της εικαζόμενης και αναμενόμενης εξοικονόμησης πόρων που δεν υπήρξε, και η πολυδιαφημισμένη αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας με την συνένωση των δύο νοσοκομείων του νομού Έβρου (Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου).

Απo την Παρασκευή 26/1/2018 ανεστάλη μέχρι   31/1/2018 η λειτουργία της ορθοπεδικής κλινικής του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου λόγω έλλειψης εφημερεύοντος ιατρού.

Αυτό διότι οι δύο υπηρετούντες ειδικοί ιατροί, ολοκλήρωσαν το αριθμό των   προβλεπόμενων εφημεριών και δεν υπήρξε μετακίνηση ιατρών από  το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, για την κάλυψη των υπόλοιπων ημερών.

Η δε συνέχιση της λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής πραγματοποιείται, χάριν της υπεράνθρωπης αλλά και εργασιακά απάνθρωπης συνεχούς και πολύ πέραν των προβλεπομένων, εφημέρευσης των δύο υπηρετούντων ιατρών. Δεδομένου ότι ούτε σε αυτή την περίπτωση υπήρξε μετακίνηση επαρκούς αριθμού παθολόγων από το συνενωμένο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για την κάλυψη των εφημεριών .

Όπως γίνεται απολύτως κατανοητό, θα πρέπει όλοι μας να  συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τους αγώνες μας για την επίτευξη του στόχου μας που παραμένει η Αυτόνομη Αναβαθμισμένη και Ενισχυμένη λειτουργία του νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους πολίτες, του κεντρικού και βόρειου τμήματος του νομού Έβρου, χρήστες ή δυνητικούς  χρήστες των υπηρεσιών υγείας του νοσοκομείου Διδυμοτείχου σε αγωνιστική επαγρύπνηση για είναι έτοιμοι για μελλοντικές δυναμικές κινητοποιήσεις με τελικό στόχο Την Αναβαθμισμένη Αυτονόμηση του νοσοκομείου μας και την Βελτιωμένη Παροχή Υπηρεσιών Υγείας προς όλους.

Είναι κάτι που αυτονόητα δικαιούμαστε και το απαιτούμε.

 

Εκ της Συντονιστικής Επιτροπής

Διεθυντής Ιατρικού Προσωπικού Νοσοκομείου

Βαφειάδης Κωνσταντίνος

Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου

Στάμος Ευστάθιος

 

Επιτροπή Διδυμότειχου

Φυδανάκης Παναγιώτης

Καραφείζη Εύη

Παπακωνσταντίνου Δημήτρης

Επιτροπή Ορεστιάδας

Ορφανού Ευανθία

Παπαδοπούλου Σοφία

Ψυράκη Αναστασία

Επιτροπή Σουφλίου

Πασχάλης Κωνσταντίνος

Παπαδόπουλος Γρηγόριος

Μιντιούρης Απόστολος

Σχετικά άρθρα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Οι Σιδηροδρομικοί εορτάζουν και τιμούν τον Προστάτη Άγιο τους (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Οκτωβρίου 2019 0
Εορτάστηκε στην Αλεξανδρούπολη και φέτος ο Άγιος Φίλιππος ο διάκονος στο εκκλησάκι που βρίσκεται στο χώρο του Γαλλικού Σιδηροδρομικού Σταθμού…

Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος προς μαθητές: “Μετατρέψτε την επιβολή της αργίας σε ελευθερία!”

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Ιανουαρίου 2018 0
Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος απευθύνεται για πρώτη φορά μέσω internet στους μαθητές των σχολείων της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης της…

Ιερές Παρακαταθήκες τοις Επιγενομένοις Εθνοϊερομάρτυρος Μητροπολίτου Σμύρνης Χρυσοστόμου (+1922) «Περί των Πατριαρχικών Εκκλησιαστικών Επαρχιών των Νέων Χωρών» (του Ιωάννη Ελ. Σιδηρά)

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Σεπτεμβρίου 2018 0
Ιερές Παρακαταθήκες τοις Επιγενομένοις Εθνοϊερομάρτυρος Μητροπολίτου Σμύρνης Χρυσοστόμου (+1922) «Περί των Πατριαρχικών Εκκλησιαστικών Επαρχιών των Νέων Χωρών» Αμετάθετη και άχρι θανάτου…