Σταύρος Κελέτσης: «Απαραίτητη η επέκταση του φράχτη στον Έβρο – Αναγκαία η ανακατασκευή του φράγματος στο Δέλτα»

Δημοσιεύτηκε στις: at 16:12
79 0

  Η κατασκευή νέου φράχτη στον Έβρο, η αναβάθμιση και επισκευή του υφιστάμενου και τα παράλληλα βοηθητικά έργα που περιλαμβάνει το σχέδιο της Κυβέρνησης για τη θωράκιση των συνόρων, τέθηκαν στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

  Στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή, ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης, χαρακτήρισε το σύνολο των έργων που σχεδιάζονται ως απολύτως απαραίτητα, υπενθυμίζοντας τη συμβολή του φράχτη στην ταχύτατη και αποφασιστική αναχαίτιση της προσπάθειας παράνομης μαζικής εισροής μεταναστών στις αρχές του έτους.

  «Ο φράχτης πρέπει να ενισχυθεί και να επεκταθεί σε όλα τα χερσαία σημεία που συνορεύουμε με την Τουρκία. Αυτά τα σημεία πρέπει να θωρακιστούν» επισήμανε ο Βουλευτής.

  Απευθυνόμενος στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στη μεγάλη ανάγκη ανακατασκευής του φράγματος υπερχείλισης στην περιοχή «Νεραϊδότοπος», στο Δέλτα του Έβρου. Το συγκεκριμένο έργο, όπως τόνισε ο Σταύρος Κελέτσης, θα έχει τόσο εθνικό όσο και περιβαλλοντικό όφελος : Αφενός θα επιτρέψει σε ποσότητα νερού να επιστρέψει στην παλιά κοίτη του ποταμού Έβρου, δημιουργώντας ένα φυσικό εμπόδιο στα σύνορα και αφετέρου θα αποτρέπει την πρόσβαση αλμυρού νερού στο Δέλτα, σταματώντας την υφαλμύρωσή του.    

  Συνοψίζοντας την τοποθέτησή του ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην ταχύτητα με την οποία η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στην αναγκαιότητα ενεργειών που απαιτούνται για τη θωράκιση των συνόρων, όπως είναι η επέκταση του φράχτη και η πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων. Τόνισε δε, πως στον Έβρο έχουμε πλέον μια ολοκληρωμένη πολιτική ασφαλείας, τόσο για το νομό όσο και για τη χώρα συνολικά.

Σχετικά άρθρα

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Ο Αν. Υπουργός Υγείας βλέπει… να αναπτύσσεται το Νοσοκομείο Διδ/χου!! Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των κατοίκων του Έβρου με νέες υποσχέσεις για την αυτοτέλεια και την αυτονομία του”

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Ιουλίου 2018 0
Όλα στην… εντέλεια λειτουργούν στο Νοσοκομείο Διδ/χου (!!) σύμφωνα με τον Αναπλ. Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο οποίος απάντησε σήμερα…

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Παναγία Παντάνασσα στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, στο Πόρτο Λάγος

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Σεπτεμβρίου 2019 0
Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και κοσμοσυρροή εορτάστηκε η Παναγία Παντάνασσα στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος. Το…