Στα “κάγκελα” οι ένστολοι-Μαχαίρι έως 200 ευρώ στις νέες συντάξεις

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:04
553 0

Στα κάγκελα βρίσκονται οι αστυνομικοί βλέποντας την επερχόμενη «καταιγίδα» που φέρνει το νέο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι ένστολοι, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, εντάσσονται στο ειδικό μισθολόγιο και έτσι δεν περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποφύγουν τις σαρωτικές αλλαγές σε συντάξεις και εφάπαξ, καθώς όπως αναφέρεται στο πρώτο άρθρο του νέου ασφαλιστικού «με παρόμοιο τρόπο θα υπολογιστούν τα ποσά για τους στρατιωτικούς (συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών)». Το «τσεκούρι» στο εφάπαξ φτάνει στο 40%.

Οι ένστολοι φοβούνται, επίσης, ότι θα χάσουν την πλασματική πενταετία (την οποία δικαιούνταιλόγω του ότι δουλεύουν έξι ημέρες την εβδομάδα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους), καθώς αναφέρεται ότι οι συντάξεις θα υπολογιστούν με βάση τον ασφαλιστικό βίο και όχι τον εργασιακό.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, υπολογίζεται ότι οι αστυφύλακες με 35 χρόνια υπηρεσίας θα βγαίνουν στη σύνταξη με 1.000 ευρώ (καθαρές αποδοχές) ενώ μέχρι σήμερα έβγαιναν με 1.200 ευρώ (200 ευρώ απώλεια).

Ένας αξιωματικός με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας θα πάρει σύνταξη ύψους 1.150 ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έπαιρνε 1.350 ευρώ. Η βασική αλλαγή έγκειται στο ότι παύει να ισχύει ο κλιμακωτός υπολογισμός, ο οποίος προέβλεπε ότι μέχρι το 2010 η σύνταξη θα υπολογιζόταν με βάση το νόμο Κουτρουμάνη (38/65 του 2010) και για τα υπόλοιπα χρόνια με βάση το νέο νόμο.

Αδικία

Εκτός απροόπτου, αυτό δεν θα ισχύει πια και έτσι ο υπολογισμός θα γίνεται με βάση τους πίνακες του νέου ασφαλιστικού με «πειραγμένους» προς το χειρότερο συντελεστές. «Με το νέο ασφαλιστικό νόμο δικαιώνονται επί της ουσίας αυτοί που εργάστηκαν λιγότερα χρόνια, οι οποίοι με βάση αυτό που έχουν προσφέρει αμείβονται πολύ καλύτερα.

Σε αντίθεση με αυτούς, κάποιος που περίμενε για την πλήρη ωρίμανση καταθέτοντας τώρα τα χαρτιά του για σύνταξη πέφτει ακόμα περισσότερο από κάποιον που έφυγε στα 25 χρόνια υπηρεσίας και σε ηλικία 45 ετών.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος, real.gr

Σχετικά άρθρα

Η ΔΕΥΑ Δήμου Αλεξανδρούπολης σταθερά στον δρόμο εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών της με διασυνοριακή συνεργασία

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Οκτωβρίου 2018 0
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη η εναρκτήρια συνάντηση του έργου «Joint Water REsources management System for Long-term Efficiency»…

Έκκληση του Πανελληνίου Συλλόγου Αποστράτων ΕΜΘ για βοήθεια σε εν ενεργεία Στρατιωτικό

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Ιανουαρίου 2019 0
Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων ΕΜΘ Αναγεννήσεως 184 ΤΚ 682 00 Ορεστιάδα e-mail psaemth.gr@gmail.com Ορεστιάδα  08 Ιαν.2019   Αγαπητοί συνάδελφοι από συνάδελφο, σήμερα …

Θεοφάνης Μαλκίδης: “Μακεδονία: Για την εθνική μας αξιοπρέπεια και για τον αυτοσεβασμό μας, για το τώρα και για τη συνέχειά μας”

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Φεβρουαρίου 2018 0
Η Γη της Αντίστασης, ο Ελληνισμός του 1821, η Μακεδονία του Παύλου Μελά και του Άγρα, οι σφαγιασθέντες της Γενοκτονίας…