Στα όρια του “βαθέως κόκκινου” βρίσκεται η Ορεστιάδα – Αύξηση 160% στα κρούσματα κορονοϊού

Δημοσιεύτηκε στις: at 10 Μαΐου 2021
76 0

Στα όρια του “βαθέως κόκκινου” βρίσκεται η πόλη της Ορεστιάδας, με τον αριθμό των κρουσμάτων να παρουσιάζει αύξηση που ξεπερνά το 160%, όπως δηλώνει με ανάρτησή του στο facebook ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης.

Τα στοιχεία “είναι πολύ άσχημα” δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Μαυρίδης και η τάση συνεχίζει να είναι αυξητική, σύμφωνα με τα αποτελέσματα και των σημερινών tests που έγιναν σε κατοίκους της περιοχής.

Για την εξέλιξη της επιδημιολογικής επιβάρυνσης υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος φέρεται να επισήμανε στις συνομιλίες του με τον κ. Μαυρίδη την κρισιμότητα της κατάστασης, βάσει του αριθμού ενεργών κρουσμάτων που εντοπίζονται τις τελευταίες ημέρες στον πληθυσμό.

Μέχρι στιγμής δεν εξετάζεται το σενάριο καθολικού απαγορευτικού (lockdown) τύπου “Καστανεών”, ωστόσο εάν δεν υπάρξει ανάσχεση στην έξαρση που καταγράφεται, τα επόμενα 24ωρα δεν θα μπορεί να αποκλειστεί καμία δυσμενής εξέλιξη αναφορικά με το επίπεδο μέτρων που θα επιβληθεί.

Η ανησυχία είναι διάχυτη στην πόλη, γίνεται αντιληπτή και από τη δεύτερη σχετική ανάρτηση που έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας (10/05) ο δήμαρχος Ορεστιάδας, ο οποίος, μέσα σε τρεις ημέρες, εξέπεμψε ξανά “σήμα κινδύνου”, κάνοντας λόγο για “αύξηση των ενεργών κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα κατά 161%”. Απευθύνει, δε, “τελευταία έκκληση για τήρηση των μέτρων”, ώστε να παραμείνουν όλοι προστατευμένοι.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΑΜΟΥΡΙΔΟΥ – ΕΡΤ Ορεστιάδας

Σχετικά άρθρα

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας – Περιφερειακο Τμήμα Θράκης: “δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο ενδεχόμενο εξόρυξης χρυσού στη Θράκη με την μέθοδο της κυάνωσης”

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Οκτωβρίου 2019 0
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, επαναδιατυπώνει και επικαιροποιεί την από το 2007 θέση…

«Καλάθι» με κρυφά «δώρα» για περιφερειάρχες-δημάρχους νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Αυγούστου 2016 0
– Διαγράφονται πρόστιμα για παραβάσεις του νόμου περί εκλογικών δαπανών – «Απελευθερώνονται» οι μονιμοποιήσεις συμβασιούχων – Παύουν ποινικές διώξεις για ελλειπή…

Ο Παναγιωτόπουλος στον Αμερικανό ομόλογό του: Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Ιουλίου 2020 0
O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, η…