Στα όρια του “βαθέως κόκκινου” βρίσκεται η πόλη της Ορεστιάδας, με τον αριθμό των κρουσμάτων να παρουσιάζει αύξηση που ξεπερνά το 160%, όπως δηλώνει με ανάρτησή του στο facebook ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης.

Τα στοιχεία “είναι πολύ άσχημα” δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Μαυρίδης και η τάση συνεχίζει να είναι αυξητική, σύμφωνα με τα αποτελέσματα και των σημερινών tests που έγιναν σε κατοίκους της περιοχής.

Για την εξέλιξη της επιδημιολογικής επιβάρυνσης υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος φέρεται να επισήμανε στις συνομιλίες του με τον κ. Μαυρίδη την κρισιμότητα της κατάστασης, βάσει του αριθμού ενεργών κρουσμάτων που εντοπίζονται τις τελευταίες ημέρες στον πληθυσμό.

Μέχρι στιγμής δεν εξετάζεται το σενάριο καθολικού απαγορευτικού (lockdown) τύπου “Καστανεών”, ωστόσο εάν δεν υπάρξει ανάσχεση στην έξαρση που καταγράφεται, τα επόμενα 24ωρα δεν θα μπορεί να αποκλειστεί καμία δυσμενής εξέλιξη αναφορικά με το επίπεδο μέτρων που θα επιβληθεί.

Η ανησυχία είναι διάχυτη στην πόλη, γίνεται αντιληπτή και από τη δεύτερη σχετική ανάρτηση που έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας (10/05) ο δήμαρχος Ορεστιάδας, ο οποίος, μέσα σε τρεις ημέρες, εξέπεμψε ξανά “σήμα κινδύνου”, κάνοντας λόγο για “αύξηση των ενεργών κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα κατά 161%”. Απευθύνει, δε, “τελευταία έκκληση για τήρηση των μέτρων”, ώστε να παραμείνουν όλοι προστατευμένοι.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΑΜΟΥΡΙΔΟΥ – ΕΡΤ Ορεστιάδας

Προηγούμενο άρθροΠότε θα γυρνάμε σπίτια μας στις 12 – Πότε θα λειτουργήσουν οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση
Επόμενο άρθροΠαρέμβαση των ομοσπονδιών της ΠΑΜΘ για την μη επιστρεπτέα προκαταβολή