Σύμφωνα με την ανακοίνωση της 26ης  Ιανουαρίου 2022 που αφορά στον  Πίνακα Κατάταξης ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης “Top Universities by Top Google Scholar Citations”  (Transparent Ranking), ο οποίος αποτελεί ένα από τα κριτήρια της κατάταξης “Webometrics”, του ισπανικού κέντρου επιστημονικών ερευνών CSIC, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κατέλαβε την 688η θέση, μεταξύ 4800 περίπου ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης από όλο τον κόσμο και στην 8η θέση μεταξύ των ελληνικών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ευρεία απήχηση του ερευνητικού έργου που επιτελείται σε αυτό. 

Στον εν λόγω πίνακα περιλαμβάνονται τα κορυφαία ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης παγκοσμίως με σύνολο αναφορών πάνω από 1000 και κατατάσσονται βάσει του αριθμού των αναφορών στις επιστημονικές δημοσιεύσεις του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού τους. Τα δεδομένα βάσει των οποίων καταρτίστηκε ο πίνακας, συλλέχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 10-20 Ιανουαρίου 2022, από τη μηχανή αναζήτησης ακαδημαϊκής βιβλιογραφίας, “Google Scholar”, με το σύνολο των αναφορών του ΔΠΘ να ανέρχεται στις 356.842.

Στην Κατάταξη “Webometrics” η οποία ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο 2022, το ΔΠΘ βρίσκεται στην 1080η θέση μεταξύ 31000 περίπου ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης παγκοσμίως, δηλαδή στο 3% των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου.

 

Από την Πρυτανεία του Δ.Π.Θ.

      Κομοτηνή, 03/02/2022

Προηγούμενο άρθροΙκανοποίηση Σταύρου Κελέτση για τις τελικές αλλαγές στον Αναπτυξιακό Νόμο και το ειδικό καθεστώς για τον Έβρο!
Επόμενο άρθροΚλεονίκη Ουτουντζή: “Στόχος της δράσης μας… η ανακούφιση των παιδιών απο τις πυρόπληκτες περιοχές της Β. Εύβοιας”