Στην Αλεξανδρούπολη συγκεντρώθηκαν οι φιλειρηνικές δυνάμεις ΑΜΘ – “Oχι την εγκατάσταση ΝΑΤΟικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη”

Δημοσιεύτηκε στις: at 31 Ιανουαρίου 2020
205 0

Στην Αλεξανδρούπολη συγκεντρώθηκαν οι φιλειρηνικές δυνάμεις από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Έξω από το Δημαρχείο της πόλης πραγματοποιήθηκε η μεγάλη συγκέντρωση, ενώ ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους που κάλεσε σε ξεσηκωμό το λαό ενάντια στη μετατροπή του τόπου του σε ορμητήριο πολέμου.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Χρήστος Τρέλλης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, ενώ χαιρέτισαν η Ματούλα Γκιδίκα πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης, ο Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, και η Δέσποινα Σταυρίδου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Εστιακών Φοιτητών Αλεξανδρούπολης.

Αναφέρθηκαν στο πλέγμα των ευρωατλαντικών υποδομών στη χώρα μας και τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στις οποίες και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ήδη κάνουν «απόβαση» στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ. Και κάλεσαν το λαό να δυναμώσει ακόμη περισσότερο την πάλη σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά ενάντια στην ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Να απαιτήσει να αποσυρθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις – όχι την εγκατάσταση ΝΑΤΟικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη.

Οι ομιλίες 

Χρήστος Τρέλλης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ

Ματούλα Γκιδίκα πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης

Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου

Δέσποινα Σταυρίδου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Εστιακών Φοιτητών Αλεξανδρούπολης

 

Σχετικά άρθρα

Ν. Γκαρά: “Η κυβέρνηση της ΝΔ με την εφαρμογή του click away δίνει τη χαριστική βολή στο λιανεμπόριο”

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Δεκεμβρίου 2020 0
Χιλιάδες κυβερνητικά «click away» μακριά από τις ανάγκες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων – Στηρίζουμε την τοπική αγορά. Στηρίζουμε ο ένας…