ΕΡΩΤΗΣΗ Βουλευτών ΚΚΕ Δελή Γιάννη – Στολτίδη Λεωνίδα

Προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων ΚΑΙ Εσωτερικών

Θέμα: Να ακυρωθεί η μεταστέγαση των μαθητών και εκπαιδευτικών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου

Αναστάτωση επικρατεί στο Διδυμότειχο, μετά την πρόταση της δημοτικής αρχής προς το υπουργείο Παιδείας, για προσωρινή στέγαση των πανεπιστημιακών τμημάτων ψυχολογίας και νοσηλευτικής στο κτίριο του 3ου δημοτικού σχολείου, με ταυτόχρονη μεταφορά των μικρών μαθητών στο παλιό 2ο δημοτικό, που μέχρι τώρα στέγαζε τη Νοσηλευτική. Μάλιστα επειδή δεν επαρκούν οι αίθουσες του κτιρίου, κάποια τμήματα προβλέπεται να στεγαστούν και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο.

Μικροί μαθητές κάτω των δώδεκα ετών καλούνται να φοιτήσουν σε ένα κτίριο ακατάλληλο, να στερηθούν την αίθουσα Πληροφορικής, το Γυμναστήριο, την αίθουσα Εκδηλώσεων, το Κυλικείο, την αίθουσα του Τμήματος Ένταξης, την αίθουσα της Παράλληλης Στήριξης, την αίθουσα Μουσικής, την αίθουσα του Τμήματος Υποδοχής, τους προτζέκτορες, τους διαδραστικούς πίνακες, τους υαλοπίνακες και όλα τα ηλεκτρονικά μέσα που απολαμβάνουν, έως και σήμερα, σε μια σύγχρονη σχολική μονάδα.

Ευλόγα λοιπόν δημιουργούνται ερωτήματα για την επιλογή της δημοτικής αρχής, τα οποία απαιτούν απάντηση από τους αρμοδίους. Στο κτίριο στο οποίο μεταφέρονται οι μαθητές δεν υπάρχει περιφραγμένος αύλειος χώρος, διατίθενται μόνο έξι αίθουσες διδασκαλίας και ένα γραφείο διδασκόντων, οι απαρχαιωμένες τουαλέτες δεν επαρκούν για τον αριθμό των μαθητών και δεν έχει πρόσβαση ΑΜΕΑ, η οποία είναι απαραίτητη για ένα τουλάχιστον μαθητή του 3ου Δημ. Σχολείου.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής, για προσωρινή στέγαση νοσηλευτικής και ψυχολογίας στο 3ο δημοτικό σχολείο, ουσιαστικά βάζει στη μέση μιας διαμάχης εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, και αφήνει να φανεί στην τοπική κοινωνία του Διδυμοτείχου ότι, εάν δεν έρθουν οι πανεπιστημιακές σχολές στην πόλη, θα ευθύνεται η σχολική κοινότητα του δημοτικού σχολείου που αντιδρά και όχι αυτοί που πήραν λάθος αποφάσεις και έκαναν λάθος σχεδιασμούς αφήνοντας τη σχολή της Νοσηλευτικής για δώδεκα ολόκληρα χρόνια σε ένα κτίριο το οποίο δεν τηρεί τις προδιαγραφές.

Με βάση τα παραπάνω Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε:
⦁ Να ακυρωθείη μεταστέγαση των μαθητών και εκπαιδευτικών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου
⦁ Να αναζητηθούν οι αναγκαίες κατάλληλες υποδομές για την στέγαση και λειτουργία της Νοσηλευτικής σχολής

Οι Βουλευτές
Δελής Γιάννης
Στολτίδης Λεωνίδας

Προηγούμενο άρθροΔήμος Αλεξανδρούπολης: Η μελέτη για την τηλεθέρμανση Φερών κατατέθηκε για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”
Επόμενο άρθροΝίκος Γεωργίαδης: “Απο 15 Ιουνίου… ελεύθερο ωράριο και μουσική , στην εστίαση…”