Στη Βουλή από τη Ν. Γκαρά τα προβλήματα στην εφαρμογή του μέτρου επιδότησης  πάγιων δαπανών για τις επιχειρήσεις

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:28
41 0

 Το αίτημα του «Συλλόγου Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Έβρου», σχετικά με τα προβλήματα στην εφαρμογή του μέτρου επιδότησης πάγιων δαπανών, που αποκλείει χιλιάδες  επιχειρήσεις,  κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

Συγκεκριμένα, παρότι δόθηκε παράταση και προβλέπεται προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος μέχρι τις 28.08.2021, τα Αρμόδια Υπουργεία, με τη δημοσίευση της ΓΔΟΥ 504/29.05.21, καταστρατηγούν την εν λόγω παράταση, καθώς όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να προβούν στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για το μέτρο της επιδότησης πάγιων δαπανών, πρέπει να έχουν υποβάλλει τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (για το φορολογικό έτος 2020), μέχρι τις 17.06.2021.

Η κα Γκαρά ζητά από τα αρμόδια Υπουργεία να εξετάσουν άμεσα τις παρατηρήσεις και τα αιτήματα που θέτει ο Σύλλογος Οικονομολόγων και να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να καταστεί εφαρμόσιμο το μέτρο.


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών,
Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: «Καταστρατήγηση παράτασης προθεσμίας υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για το μέτρο της επιδότησης πάγιων δαπανών»

Η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, καταθέτει ως Αναφορά προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την επιστολή του Συλλόγου Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών Έβρου, σύμφωνα με την οποία παρότι προβλέπεται παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος μέχρι τις 28.08.2021, παρά ταύτα τα Αρμόδια Υπουργεία, με τη δημοσίευση της ΓΔΟΥ 504/29.05.21, καταστρατηγούν την εν λόγω παράταση, καθώς όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να προβούν στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για το μέτρο της επιδότησης πάγιων δαπανών, θα πρέπει να έχουν υποβάλλει τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (για το φορολογικό έτος 2020), μέχρι τις 17.06.2021.

Δηλαδή, ενώ από τη μία πλευρά χορηγείται η δέουσα χρονική παράταση, από την άλλη, υποχρεώνονται οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα, να υποβάλλουν τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος νωρίτερα από κάθε άλλη φορά.

Επισυνάπτεται η Επιστολή.
Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της επιστολής, για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 01 Ιουνίου 2021

Η καταθέτουσα Βουλευτής
Γκαρά Αναστασία

Σχετικά άρθρα

Καταγγελία της γραμματείας ΠΑΣΕΒΕ Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Δεκεμβρίου 2015 0
Από μεριά της γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ Αλεξανδρούπολης χαιρετίζουμε τις δεκάδες αγωνιστικές πρωτοβουλίες που πήραν πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες και επιτροπές…

Συνάντηση Χρήστου Δερμεντζόπουλου με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Σεπτεμβρίου 2019 0
– Συζητήσαμε για το νέο πλαίσιο προκήρυξης των άγονων γραμμών στην ακτοπλοΐα. Πρόκειται για μια ριζική αναμόρφωση όπου στόχο έχει…

Επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου για τα Χριστούγεννα

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Δεκεμβρίου 2020 0
Ευχές για τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων αντάλλαξε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς επισκεπτόμενος αντιπροσωπευτικά εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων, της…