Στη Βουλή διαβιβάστηκε δικογραφία για τον Ευρ. Στυλιανίδη

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:13
461 0

Στην Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, σχετικά με τη  χρηματοδότηση της αμερικανικών συμφερόντων ΜΚΟ German Marshall Fund με το ποσό των 550.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση αφορούσε την συνεισφορά της χώρας μας στην πρωτοβουλία «Balkan Trust of Democracy».

Η Βουλή θα ερευνήσει τυχόν ευθύνες του κ. Στυλιανίδη για τη χρηματοδότηση κατά την τριετία 2004-2007, που διετέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών. Όμως, και αν ακόμη υπάρχουν ευθύνες, αυτές  έχουν παραγραφεί.

Πάντως, η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά 11 στελεχών και υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών της περιόδου 2004-2007 για απιστία στην υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς φέρονται να ελάττωσαν τη δημόσια περιουσία που τους είχαν εμπιστευτεί, προκειμένου να ωφεληθεί η ΜΚΟ.

www.naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Ο Λευτέρης Χαμαλίδης στηρίζει την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Ιουλίου 2021 0
Το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ορίζει ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες ανάδειξης αρχηγού του κινήματος το Νοέμβριο του 2021, καθώς…

Βασίλης Μαυρίδης προς Αλέξη Χαρίτση: “Οφείλετε μια τεράστια Συγγνώμη στους συνδημότες μου”

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Ιουνίου 2019 0
Επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, απέστειλε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης όπου αναφέρει: Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Με την…