Στη Βουλή η αύξηση των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 05:14
462 0

Το ΚΚΕ κατέθεσε αναφορά των βουλευτών του Σάκη Βαρδαλή και Γιάννη Δελή στο προεδρείο της Βουλής για τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, θέτοντας υπόψη το υπόμνημα του Συλλόγου Γυναικών Αλεξανδρούπολης (μέλος ΟΓΕ) σχετικά με την αύξηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με το οποίο ζητείται η κατάργηση των τροφείων και κάθε είδους οικονομικής επιβάρυνσης για τους γονείς. 

Το υπόμνημα του Συλλόγου Γυναικών Αλεξανδρούπολης για την αύξηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, που κατατέθηκε στη Βουλή από τους βουλευτές του ΚΚΕ:

Προς:
Το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης 
Το Δημοτικό Συμβούλιο 

Ο σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης (μέλος ΟΓΕ) καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή για την απαράδεκτη και απάνθρωπη απόφασή της να επιβάλει (εκεί που δεν υπήρχαν), να διπλασιάσει και να τριπλασιάσει (ανάλογα με το οικογενειακό εισόδημα) τα τροφεία για όλες τις οικογένειες που τα παιδιά τους δεν μπήκαν στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ. Διανύοντας το 3ο και πιο βάρβαρο μνημόνιο, με την καταιγίδα μέτρων που περιλαμβάνει, έρχεται τώρα η δημοτική αρχή να δώσει και άλλο χτύπημα στα ήδη ρημαγμένα νοικοκυριά.

Γνωρίζουμε πια καλά ότι Ευρωπαϊκή Ένωση, κυβερνήσεις, Τοπική Διοίκηση και όσοι ασπάζονται και υλοποιούν τις ίδιες αντιλαϊκές κατευθύνσεις προσπαθούν να μας πείσουν ότι, «για να βγούμε από την κρίση», πρέπει οι λαϊκές οικογένειες να κάνουμε θυσίες, ότι οι γονείς πρέπει να αναλάβουμε με διάφορους τρόπους ένα μέρος της λειτουργίας των παιδικών σταθμών.

Λίγο καιρό πριν δεν ήταν που δώσανε τα αποθεματικά και τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων και όλων των δομών που έχουν στην ευθύνη τους, μαζί και των παιδικών σταθμών, για να πληρώσουν ένα χρέος που ούτε δημιούργησε, ούτε πρέπει να πληρώσει ο λαός; Τα λεφτά του ΕΣΠΑ σήμερα είναι και αύριο δεν είναι. Φέτος μειώθηκαν, του χρόνου μπορεί να μειωθούν και άλλο. Τότε τι θα γίνει; Θα κλείσουν οι μισοί σταθμοί ώστε να ανοίξει “πεδίον δόξης λαμπρόν” για τους επιχειρηματίες του χώρου;

Η προσχολική αγωγή δεν είναι πολυτέλεια.

Είναι βασική ανάγκη για τη λαϊκή οικογένεια και ταυτόχρονα απαραίτητη για τη σωστή ψυχοσωματική ανάπτυξη και την ομαλή κοινωνικοποίηση του παιδιού. Και ως τέτοια πρέπει ν’ αντιμετωπίζεται. Απαιτεί σύγχρονη οργάνωση, ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον, πλήρως εξοπλισμένο σε υλικοτεχνική υποδομή, πλήρως στελεχωμένο με προσωπικό, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σύγχρονο, σύμφωνα με την ηλικία των παιδιών, έτσι ώστε να βοηθηθεί το κάθε παιδί να αναπτυχθεί σωματικά, πνευματικά, κοινωνικά. 

Ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης ενώνει τη φωνή του με τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών που έχουν δικαίωμα τα παιδιά τους να πηγαίνουν σε ασφαλείς, σύγχρονους, δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς. Παλεύουμε μαζί με τις εργαζόμενες στους παιδικούς σταθμούς, μαζί με τους γονείς, με όλους τους εργαζόμενους. Απαιτούμε: 

ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Διεκδικούμε τα πάγια αιτήματα του συλλόγου μας:

  • Κατάργηση των τροφείων και κάθε είδους οικονομικής επιβάρυνσης για τους γονείς.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, όχι στις πεντάμηνες, δίμηνες κλπ συμβάσεις, σταθερή και μόνιμη δουλειά, με 6ωρο, 5ήμερο, 30ωρο.
  • Αποκλειστικά κρατικούς – δημόσιους – δωρεάν – σύγχρονους και ασφαλείς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, επάρκεια και ποιότητα φαγητού.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Αποκλειστική διάθεση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την επέκταση και ενίσχυση των δημόσιων δομών.
  • Άμεση κρατική επιχορήγηση στους δήμους, για ν’ αντιμετωπιστεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση.

 

Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας
Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Σάκης Βαρδαλής
Γιάννης Δελής

Πηγή: http://www.alexpolisonline.com/2015/10/blog-post_45.html#ixzz3p59OhsmI

Σχετικά άρθρα

Έναρξη Λειτουργίας Ιατρείου Προετοιμασίας Μητρότητας – Μητρικού Θηλασμού

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Οκτωβρίου 2017 0
Ξεκινά από 31.10.2017 στο  Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης η λειτουργία του Ιατρείου Προετοιμασίας Μητρότητας – Μητρικού Θηλασμού. Οι μέλλουσες μητέρες θα…

Απόβαση στην έρημο από τους Έλληνες κομάντος: «Μαχαιριά» στην καρδιά της Τουρκίας η άσκηση «BRIGHT STAR 21» – Επίδειξη δύναμης από τους πάνοπλους πεζοναύτες

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Σεπτεμβρίου 2021 0
Απόβαση στην έρημο από τους Έλληνες πεζοναύτες. Η εντυπωσιακή παρουσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αίγυπτο και στην «BRIGHT STAR…