Στη Βουλή των Ελλήνων Προ Ημερησίας Διατάξεως το θέμα της Θράκης προτείνει ο Αν. Δημοσχάκης – Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής

Δημοσιεύτηκε στις: at 00:56
375 0

Επιστολή απέστειλε, χθες 24/02/2020,  o Bουλευτής Έβρου Α. Δημοσχάκης, προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ.Κωνσταντίνο Τασούλα σχετικά με την απελευθέρωση της Θράκης!

Συγκεκριμένα πρότεινε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, στην Βουλή των Ελλήνων παρουσία του Πρωθυπουργού & Πολιτικών Αρχηγών με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση κι Ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό.

Υπογράμμισε ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πρέπει να εμπλουτιστούν με κοινοβουλευτικές & επιστημονικές πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των ιστορικών γεγονότων!

Τέλος, επεσήμανε ότι η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση θα αποτελέσει ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα που θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση της Θράκης!

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή : 

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,

Το 2020 είναι το έτος εορτασμών της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Θράκης και την Ενσωμάτωσή της στον Εθνικό Κορμό.

Οι εκδηλώσεις των εορτασμών, που ήδη έχουν ανοίξει αυλαία, συγκεντρώνουν τους απανταχού Θράκες σε κοινές δράσεις μνήμης αλλά κι εθνικής εγρήγορσης.

Προτείνω  ως ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα που θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση της να πραγματοποιηθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, παρουσία του Πρωθυπουργού & των πολιτικών αρχηγών με θέμα τα ιστορικά γεγονότα εκείνης της εποχής που έχουν σχέση με την Ενσωμάτωσή της, στον Εθνικό Κορμό.

Πιστεύω ταυτόχρονα ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πρέπει να εμπλουτιστούν με κοινοβουλευτικές κι λοιπές επιστημονικές πρωτοβουλίες που θα αναφέρονται στα τότε ιστορικά γεγονότα με την αντίστοιχη καταγραφή και τεκμηρίωση .

Έχουμε χρέος να αφήσουμε ως παρακαταθήκη στις νεότερες γενιές την ιστορική αλήθεια που σφραγίστηκε από τις θυσίες αυτών που αγωνίστηκαν για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια & τα ιδανικά της Πατρίδας μας!

Αλεξανδρούπολη, 24 Φεβρουαρίου 2020

Σχετικά άρθρα

Αναστάσιος  Δημοσχάκης: “Τα Τελωνεία της Χώρας δεν χρειάζονται μόνο γεφυροπλάστιγγες αλλά και προσωπικό για την λειτουργία τους”

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Ιανουαρίου 2018 0
Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών στην Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας και Επίτιμος Αρχηγός της…

Αποστολή κλιμακίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στη Σαμοθράκη

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Οκτωβρίου 2017 0
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης εκφράζει την συμπαράστασή του στο νησί της Σαμοθράκης. Θέλοντας να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκατάσταση των καταστροφών…