Στη Βουλή ως Αναφορά κατέθεσε η Νατάσα Γκαρά την επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας

Δημοσιεύτηκε στις: at 22:03
281 0

Την επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας σχετικά με την ουσιαστική στήριξη των δικηγόρων από την Κυβέρνηση, κατέθεσε ως Αναφορά στον Πρόεδρο της Βουλής, η Βουλευτής Έβρου Νατάσα Γκαρά.

Στην επιστολή τίθενται σειρά ζητημάτων όπως η οικονομική στήριξη του κλάδου των δικηγόρων, η μη καταβολή της εξαγγελθείσας από την Κυβέρνηση, αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους δικηγόρους. Ζητήματα που επιβεβαιώνουν μία αδικαιολόγητη  και αναιτιολόγητη δυσμενή μεταχείριση εις βάρος των δικηγόρων από την Κυβέρνηση.

Παράλληλα επισημαίνονται σε αυτήν και άλλα αιτήματα του κλάδου όπως η απαλλαγή ή μείωση στον χαμηλότερο συντελεστή του ΦΠΑ στις δικαστικές υπηρεσίες, η επέκταση της απαλλαγής από τον ΦΠΑ εισοδημάτων ελεύθερων επαγγελματιών από το ποσό των 10.000 στο ποσό των 25.000 ευρώ, όπως επίσης και η ένταξη όλων των δικηγόρων στο καθεστώς της επιστρεπτέας προκαταβολής φόρου και όχι μόνο αυτών που απασχολούν τουλάχιστον ένα άτομο ως προσωπικό και τέλος, τη μη καταβολή, διαφορετικά τη μείωση του τέλους επιτηδεύματος για το έτος 2020.

Η κα Γκαρά ζητά από το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων την άμεση εξέταση της επιστολής, καθώς ζητά επίσης και ενημέρωση για τις εξελίξεις, εφόσον προκύψουν, πάνω στα ζητήματα που τίθενται.


 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης

 

Θέμα: «Άμεση και ουσιαστική ενίσχυση του κλάδου των Δικηγόρων»

Η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αναστασία Γκαρά, καταθέτει στον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης ως αναφορά την επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας στην οποία τίθενται σειρά ζητημάτων όπως η ουσιαστική οικονομική στήριξη του κλάδου ή η μη καταβολή της εξαγγελθείσας από την Κυβέρνηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους δικηγόρους, γεγονός που επιβεβαιώνει μία αδικαιολόγητη και αναιτιολόγητη δυσμενή μεταχείριση εις βάρος αυτών από την Κυβέρνηση.

Στην επιστολή επισημαίνονται και άλλα αιτήματα του κλάδου όπως η απαλλαγή ή μείωση στον χαμηλότερο συντελεστή του ΦΠΑ στις δικαστικές υπηρεσίες, η επέκταση της απαλλαγής από τον ΦΠΑ εισοδημάτων ελεύθερων επαγγελματιών από το ποσό των 10.000 στο ποσό των 25.000 ευρώ, όπως επίσης και η ένταξη όλων των δικηγόρων στο καθεστώς της επιστρεπτέας προκαταβολής φόρου και όχι μόνο αυτών που απασχολούν τουλάχιστον ένα άτομο ως προσωπικό και τέλος, τη μη καταβολή, διαφορετικά τη μείωση του τέλους επιτηδεύματος για το έτος 2020.

Επισυνάπτεται η επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της επιστολής, για την απάντηση και τις σχετικές σας ενέργειες καθώς και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Η καταθέτουσα Βουλευτής

Γκαρά Αναστασία

Σχετικά άρθρα

Νίκος Νικολόπουλος: “Η Ελλάδα υποτιμάει το μετάξι του Σουφλίου – Μειώνονται οι παραγωγοί, ενώ κωφεύουν οι υπουργοί”

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Απριλίου 2018 0
Η Ελλάδα υποτιμάει το μετάξι του Σουφλίου – Μειώνονται οι παραγωγοί, ενώ κωφεύουν οι υπουργοί Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι -λιγοστοί πλέον-…