Στη δημοπράτηση κατασκευής 4 νέων σταθμών διοδίων προχώρησε η Εγνατία Οδός Α.Ε. σύμφωνα με την 906η Συνεδρίασα του Διοικητικού της Συμβουλίου στις 28.9.2016.

Σύμφωνα με την απόφαση οι νέοι σταθμοί διοδίων θα κατασκευαστούν:

στην Παμβώτιδα (στα Ιωάννινα),

στη Μέστη

στα συνοριακά περάσματα Ιεροπηγής (κάθετος άξονας Σιάτιστα-Ιεροπηγή)

και Εύζωνοι (κάθετος άξονας Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι).

Η δημοπράτηση θα διεξαχθεί στις 16 Νοεμβρίου 2016. Το συνολικό κόστος κατασκευής τους είναι 6,9εκ.ευρώ ενώ συνολική προθεσμία περαίωσης των σταθμών είναι 6 μήνες από τη υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Επίσης υπάρχουν και τμηματικές προθεσμίες που είναι οι παρακάτω:

1η Τμηματική προθεσμία: Ένα μήνα από την υπογραφή της σύμβασης να υποβληθούν οι μελέτες εφαρμογής του έργου.

2η Τμηματική προθεσμία: Πέντε μήνες από την υπογραφή της σύμβασης να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή όλων των στεγάστρων των Σ.Δ. Μέστης, Ιεροπηγής και Ευζώνων.

3η Τμηματική προθεσμία: Τρεις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του Σ.Δ. Παμβώτιδας.

 

Να σημειώσουμε ότι μόλις πριν λίγες μέρες το ΤΑΙΠΕΔ ξεκίνησε τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του κύριου άξονα της Εγνατίας Οδού (Ηγουμενίτσα-Θεσσαλονίκη-Κήποι Έβρου) και 3 κάθετων αξόνων (Σιάτιστα-Καστοριά-Ιεροπηγή, Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι και Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμαχώνας).

Συνολικά θα περιλαμβάνουν 18 σταθμούς διοδίων από τους μόλις 8 που λειτουργούν σήμερα σε Τύρια, Μαλακάσι, Πολύμυλο, Μάλγαρα, Ανάληψη, Μουσθένη, Ίασμο και Προμαχώνα,. Επί της ουσίας η κατασκευή των 4 νέων σταθμών διοδίων είναι μέρος της κατασκευής και λειτουργίας των σταθμών διοδίων που θα αποτελέσουν τη βασική πηγή εσόδων του παραχωρησιούχου.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Προηγούμενο άρθροΣταύρος Κεχαγιόγλου: “34 εκατομμυρίων χρόνων το απολιθωμένο δάσος στο Εθνικό Πάρκο Ροδόπης, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις”
Επόμενο άρθροΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ “ΔΑΣΚΑΛΟΥ” ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Γ.ΒΡΕΤΟΠΟΥΛΟΥ