Ο «Ντιέγκο», το διάσημο λυκόσκυλο- ανιχνευτής που επί χρόνια δεν άφηνε να περάσει… κουνούπι με ναρκωτικά από το Τελωνείο των Κήπων στον Έβρo

Ώρα… ξεκούρασης για έναν από τους πιο αποδοτικούς διώκτες των εμπόρων ναρκωτικών στη χώρα! Ο «Ντιέγκο», το διάσημο λυκόσκυλο- ανιχνευτής που επί χρόνια δεν άφηνε να περάσει… κουνούπι με ναρκωτικά από το Τελωνείο των Κήπων στον Έβρο, είναι από την Πρωτοχρονιά… συνταξιούχος!

Όσο κι αν η μύτη του εξακολουθεί να είναι αλάνθαστη, ο τετράποδος ανιχνευτής με τις εκατοντάδες επιτυχίες συμπλήρωσε το όριο ηλικίας και βγήκε ήδη στην αποστρατεία. Η σχετική απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, αναφέρει ότι από 1ης Ιανουαρίου ο «Ντιέγκο» διαγράφεται από το Τελωνείο λόγω ηλικίας και «διακόπτεται το πάγιο χορήγημα τακτικής εκπαίδευσης, συντήρησης, υγιεινής, διαμονής και διατροφής που καταβάλλεται μηνιαίως».

Φυσικά, ο «Ντιέγκο» δεν θα μείνει στο δρόμο. Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ο χειριστής του τελωνειακός υπάλληλος θα τον πάρει στο σπίτι του και θα αναλάβει αποκλειστικά την συντήρησή του. Άλλωστε, άνθρωπος και ζώο είναι εξαιρετικά δεμένοι μετά τα τόσα χρόνια κοινής εκπαίδευσης και δουλειάς, σε βαθμό που ο σκύλος θεωρείται μέλος της οικογένειας του τελωνειακού! Ο «Ντιέγκο» αφήνει πίσω του τέσσερις… κληρονόμους, δηλαδή σκύλους- ανιχνευτές οι δύο εκ των οποίων είναι εκπαιδευμένοι στον εντοπισμό ναρκωτικών. Σύντομα, θα προστεθεί και ένας ακόμη που εκπαιδεύεται στον εντοπισμό κρυμμένων χαρτονομισμάτων.

www.protothema.gr

Προηγούμενο άρθροΟι πολίτες εμπιστεύτηκαν τα ΤΑΞΙ Αλεξανδρούπολης για την μεταφορά τους , στην περίοδο κακοκαιρίας
Επόμενο άρθροΝικόλαος Γκότσης: “Κλειστά τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Φερών”