Στις άμεσες προτεραιότητες του ΤΑΙΠΕΔ η αξιοποίηση των λιμένων Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:25
534 0

Τη νέα στρατηγική του ΤΑΙΠΕΔ περιέγραψε, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο εκτελεστικός πρόεδρος του Ταμείου Άρης Ξενόφος, κάνοντας λόγο και βασικά θέματα του κλάδου των μεταφορών και των λιμένων.

Ο κ. Ξενόφος χαρακτήρισε πρόκληση για το ΤΑΙΠΕΔ την επίτευξη του στόχου των εσόδων φέτος, ύψους 2 δισ. ευρώ, αλλά είναι εφικτός στόχος.

«Το δίμηνο που ακολουθεί μέχρι το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, γιατί υπάρχουν συγκεκριμένα προγράμματα τα οποία αποτελούν ναυαρχίδες. Το πρόγραμμα και η εξέλιξη που θα έχει, θα προσδώσουν το στίγμα στον στόχο και τελικά στο νούμερο που θα καταφέρουμε να φέρουμε», σημείωσε.

Περιγράφοντας τη νέα στρατηγική του ΤΑΙΠΕΔ επισήμανε ότι εστιάζει στο αναπτυξιακό προφίλ του Ταμείου, για το οποίο οι πωλήσεις δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε το τίμημα είναι το μοναδικό κριτήριο, όσο περισσότερο εστιάζει στο αναπτυξιακό αποτύπωμα και το κοινωνικό όφελος που αφήνει η αξιοποίηση ενός περιουσιακού στοιχείου.

Ο κ. Ξενόφος επικαλέστηκε ως παράδειγμα την Εγνατία Οδό, έναν δρόμο ο οποίος διασχίζει όλη τη Βόρεια Ελλάδα, στις απολήξεις του έχει σημαντικά λιμάνια όπως είναι της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας στην Ανατολή, της Ηγουμενίτσας και της Κέρκυρας, στη Δύση.

Έτσι δημιουργείται ένα αναπτυξιακό τόξο, γιατί ουσιαστικά τα λιμάνια έρχονται να προσδώσουν υπεραξία στον δρόμο μέσα από την εμπορευματική κίνηση, αλλά και ο ίδιος ο δρόμος να προσφέρει κίνηση στα λιμάνια.

Για το θέμα της ΛΑΡΚΟ, ο κ. Ξενόφος επισήμανε ότι θα πρέπει κανείς να το δει με ιδιαίτερη ευαισθησία, καθώς η όποια εξέλιξη στην εταιρεία αφορά περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους, ενώ για τα ΕΛΠΕ και την επικείμενη συμφωνία μετόχων μεταξύ των δύο βασικών μετόχων της εταιρείας σημείωσε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο».

Όπως είπε, «πρέπει να σεβαστούμε ότι είναι μια εισηγμένη εταιρεία, άρα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις δηλώσεις μας, υπάρχει μια συγκεκριμένη ανακοίνωση από την εταιρεία ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Θα έλεγα ότι είμαστε σε έναν καλό δρόμο, εφόσον υπάρξει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, το όποιο πιστεύω θα είναι σχετικά σύντομα και θα βγάλουμε ανακοινώσεις στον Τύπο».

Αναφορικά με την αξιοποίηση των λοιπών λιμένων, για τα οποία το ΤΑΙΠΕΔ έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την πρόσληψη συμβούλων, ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ ανέφερε ότι προτεραιότητα έχουν οι λιμένες Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την Αλεξανδρούπολη και το δυνητικό ενδιαφέρον που υπάρχει, επισήμανε ότι είναι ένα λιμάνι το οποίο έχει προοπτική και δυναμική, έχουν γίνει επενδύσεις πάνω από 100 εκατ. ευρώ σε υποδομές, έχει γεωπολιτικό στίγμα και θέση, η οποία θα μπορέσει να έχει ένα καλό ενδιαφέρον και έναν καλό διαγωνισμό.

Σχετικά άρθρα

H Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή παραβρέθηκε σε εκδήλωση του 1ου Πειραματικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Απριλίου 2021 0
Η Ζέττα Μακρή με το 1ο Πειραματικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή παραβρέθηκε σε εκδήλωση του 1ου…

Δείτε τους σταυρούς όλων των υπ. δημοτικών συμβούλων του Δήμου Αλεξ/πολης

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Ιουνίου 2019 0
Πόλη & Πολίτες Βαγγέλης Λαμπάκης ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Υποψήφιος Δήμαρχος Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Εκλογικής Περιφέρειας Αλεξανδρούπολης ΑΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του…

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Η Κυβέρνηση της λιτότητας και των φόρων θέτει στο περιθώριο τον Έβρο και τη Θράκη – Έργο Π. Καμμένου το σκάνδαλο της Σαουδικής Αραβίας”

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Δεκεμβρίου 2017 0
Για  Προϋπολογισμό λιτότητας που βασίζεται στην υπερφορολόγηση και οδηγεί στη γιγάντωση του κομματικού κράτους μίλησε χθες (13/12) στη σχετική Συζήτηση…