Συνεχώς αυξανόμενος είναι ο αριθμός των Ελλήνων νέων που επιλέγουν την Βουλγαρία για ανώτερες και ανώτατες σπουδές! Αυτό αναδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία έκθεσης για την Βουλγαρική εθνική στρατηγική στην εκπαίδευση.

 

Πιο συγκεκριμένα από 1900 που ήταν συνολικά οι έλληνες φοιτητές στα βουλγαρικά πανεπιστήμια την ακαδημαική χρονιά 2011-2012 ο αριθμός εκτινάχθηκε στους 3.000 την περίοδο 2015-2016 με αποτέλεσμα οι έλληνες φοιτητές να αποτελούν το 27% του συνολικού αριθμού των ξένων φοιτητών που σπουδάζουν σε κάθε είδους βουλγαρικά πανεπιστήμια (βουλγαρόφωνα, αγγλόφωνα, κολλέγια).

Στην δευτέρη θέση με 21% είναι οι τούρκοι φοιτητές με τον αριθμό τους να μειώνεται σημαντικά λόγω της απόφασης το 2012 εξαιτίας ενός σκανδάλου που οδήγησε την τουρκική κυβέρνηση να μην αναγνωρίζει βουλγαρικά πτυχία.

Σημαντικό αριθμό φοιτητών έχει ακόμη από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Γερμανία με το ενδιαφέρον σε αυτές τις περιπτώσεις να είναι προσανατολισμένο στις ιατρικές σχολές ενώ ο συνολικός αριθμός των ξένων φοιτητών στην Βουλγαρία είναι 11.400…

newpost.gr

Homepage

Προηγούμενο άρθροΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια
Επόμενο άρθροΤην τροποποίηση της ΚΥΑ για τα διόδια στη Μέστη ζητάει το ΠΡΑΤΤΩ Ροδόπης, Έβρου