ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΡΩΣΙΚΟΥ ΥΠΟΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Δημοσιεύτηκε στις: at 18:00
390 0

Με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώθηκε από το κίνημα Ελληνορωσικής Συμμαχίας στο εμπορικό επιμελητήριο της Αλεξανδρούπολης και στο οποίο παρευρέθη πλήθος κόσμου παρουσιαστήκανε προτάσεις σύσφιξης σχέσεων των δυο χωρών σε όλα τα επίπεδα. Η περιοχή της Θράκης είναι  μια περιοχή που για τον ρωσικό παράγων είναι υψίστης γεωπολιτικής σημασίας και παράλληλα η παρουσία της εδώ είναι μείζονος εθνικής σημασίας για την χώρα μας. Η επενδυτική και οικονομική παρουσία των ρώσων στην Θράκη πέραν της αναπτύξεως που μπορεί να επιφέρει είναι και το αντιστάθμισμα των επιβαλόμμενων πολιτικών. Μέσα στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητος που επιδιώκουν όλοι οι Θρακιώτες ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθετήσεως σχεδιάστηκε εκ μέρους της Ρωσικής διπλωματικής αρχής η σύσταση Ρωσικού υποπροξενείου στην Αλεξανδρούπολη.

Η υπόθεση της συστάσεως του εν λόγω υποπροξενείου δεν είναι ένα θέμα που συζητάτε προσφάτως, αλλά επί πολλών ετών δεν υπήρξε πολιτική βούληση εκ μέρους των κυβερνήσεων επί του συγκεκριμένου θέματος.

Με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την υποτιθέμενη μεταστροφή στην εξωτερική πολιτική ευελπιστούσαμε στην άμεση επίλυση σύστασης του υποπροξενείου.

Εγκαίρως είχαμε εντοπίσει την απροθυμία εκ μέρους του αρμοδίου υπουργού εξωτερικών κυρίου κοτζιά στην άμεση επίλυση του εν λόγω ζητήματος και απευθύναμε δημόσια ανοιχτή επιστολή προς αυτόν και προς τους αρμοδίους υπουργούς.

Προ ενός έτους κατόπιν δικής μου παρεμβάσεως κατατέθηκε σχετική ερώτηση στη βουλή δια του εκπροσώπου της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και η απάντηση του αρμοδίου υπουργού ήταν πως το θέμα θα επιλυθεί εντός ολίγων ημερών.

Να τονίσω πως το ίδιο διάστημα πιέζαμε και τον αρμόδιο υφιπουργό επικρατείας κύριο Τέρενς Κουίκ επί του ιδίου θέματος και η δέσμευση του ήταν ταυτόσημη .

Ενα χρόνο μετά ο εμπαιγμός της κυβερνήσεως έναντι της Ρωσικής διπλωματικής αρχής συνεχίζεται και μέσα στα πλαίσια της εκδηλώσεως που διοργάνωσε το κίνημα της Ελληνορωσικής Συμμαχίας μας αποκαλύφθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο δια του προέδρου του πως το θέμα πλέον δεν υφίσταται εκ μέρους της κυβερνήσεως.

Ητοι σημαίνει πως η υπόθεση σύστασης Ρωσικού υποπροξενείου στην Αλεξανδρούπολη δεν υφίσταται σε επίπεδο πολιτικής προθέσεως

ΟΙ πολιτικές κυβιστήσεις αυτής της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα

 

ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΕΒΡΟΥ

Σχετικά άρθρα