Μετά τις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Δράμας και τους Δήμους που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Στην Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιήσαμε σύσκεψη στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, των θεματικών αντιπεριφερειαρχών υποδομών κ. Κώστα Βενετίδη και ανάπτυξης κας Ελένης Δημούδη, του περιφερειακού Συμβούλου κ. Σωτήρη Μποταΐτη, του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Κώστα Χουβαρδά, του στελέχους Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Έβρου Χρήστου Παπαποστόλου και στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο της Περιφέρειας επισκέφτηκε τους Δήμους Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος όπου πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στα γραφεία των Δημάρχων κ.κ. Βαγγέλη Πουλιλιού, Παρασκευά Πατσουρίδη και Βασίλη Μαυρίδη.

Στις συσκέψεις συζητήθηκε το θέμα της αντιμετώπισης των καιρικών φαινομένων καθώς και η καλύτερη συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων. Διαπιστώθηκε ότι τα καιρικά φαινόμενα είχαν διάρκεια, εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα ενώ σε πολλά σημεία εντός των πόλεων το ύψος του χιονιού ξεπέρασε το ένα μέτρο.

Τέλος, επισκεφθήκαμε την περιοχή του Ορμενίου όπου διαπιστώθηκε ότι το σύνολο του εθνικού οδικού δικτύου βρίσκεται σε άριστη κατάσταση ενώ η προσπάθεια για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας του περιφερειακού οδικού δικτύου συνεχίζεται.

Προηγούμενο άρθροΜε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συναντηθεί ο Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ
Επόμενο άρθροΗ ΥΠΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ (του Ιωάννη Ελ. Σιδηρά)