Τέσσερις περιοχές της χώρας μπαίνουν στο κόκκινο (επίπεδο 4) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας για τον κορονοϊό αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πρόκειται για τη Δυτική Αττική, την Κοζάνη, τη Φθιώτιδα και τη Ροδόπη, οι οποίες μέχρι πρόσφατα ήταν στο πορτοκαλί (επίπεδο 3).

Την ίδια στιγμή, αυτή την εβδομάδα αναμένεται για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες, να εμφανιστούν περιοχές σε βαθύ κόκκινο που εντάσσονται στο επίπεδο 5.

Στο βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) αναμένεται να βρεθούν:

 1. Θεσσαλονίκη
 2. Αρκαδία
 3. Αγιο Ορος
 4. Αχαΐα
 5. Λάρισα
 6. Μαγνησία
 7. Κιλκίς
 8. Ημαθία
 9. Πιερία
 10. Εβρος
 11. Πέλλα
 12. Ξάνθη
 13. Δράμα
 14. Μεσσηνία
 15. Σέρρες
 16. Τρίκαλα
 17. Καβάλα

Από το κίτρινο περνάνε στο πορτοκαλί το Ρέθυμνο, η Ηλεία και η Λακωνία. Επίπεδο ανεβαίνει και η Αρτα, η οποία από το πράσινο πηγαίνει στο κίτρινο (επίπεδο 2).

Συναγερμός λόγω θανάτων και νοσηλειών

Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές έχει σημάνει για την Ημαθία και την Ξάνθη, όπου οι θάνατοι από τη λοίμωξη Covid-19 είναι εξαιρετικά αυξημένοι σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο.

Την ίδια στιγμή, οι επιστήμονες στρέφουν το βλέμμα τους σε Πέλλα, Πιερία, Σέρρες, Κικλίς και Μεσσηνία, καθώς είναι οι περιοχές που καταγράφουν τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης στις νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό.

Παρά το σχετικά χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, έντονη είναι η ανησυχία λόγω της χαμηλής εμβολιαστική κάλυψης στη Δυτική Αττική, τη Φλώρινα, Ηλεία, Ευρυτανία και Αχαΐα.

 

Προηγούμενο άρθροΤo ΓΕΩΤΕΕ Θράκης για τη φημολογούμενη παύση της ενίσχυσης της εκτροφής μεταξοσκωλήκων
Επόμενο άρθροΠαύλος Α. Μιχαηλίδης: Αναγκαία η σύσταση Συμβουλευτικής Επιτροπής από τον Δήμο, για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή.