Στο Μετόχι της Μονής Ιβήρων, που βρίσκεται κοντά στο χωριό Κορνοφωλιά Σουφλίου, τιμήθηκε την Τρίτη της Διακαινησίμου η εορτή της Παναγίας της Πορταΐτισσας, αντίγραφο της θαυματουργού εικόνος της οποίας φυλάσσεται στο Μετόχιο, ως τιμαλφές θησαύρισμα.

Πλήθος πιστών προσέρχεται στην πανήγυρη του Ιερού Μετοχίου από ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή του Έβρου, που με πίστη και προσδοκία εμπιστεύεται στην Παναγία τα αιτήματα του.

Της Θείας Λειτουργίας και του Αγιασμού, που ακολούθησε, προέστη ο επιχώριος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός και παρέστησαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Άγγελος Ιλαρίδης. Ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας και στη συνέχεια παρετέθη μοναστηριακή Τράπεζα.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσφώνηση του εξήρε τη συμβολή του Ιερού Μετοχίου στην πνευματική αναβάθμιση και οικοδομή των πιστών της περιοχής και ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Μονής των Ιβήρων Αρχιμανδρίτη Ναθαναήλ και την Προεστώσα του Ιερού Μετοχιου Γερόντισσα Εφραιμία για τη φιλοξενία.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος προέστη του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Νεοχωρίου Ορεστιάδος.

 

 

 

 

 

www.imdos.gr

Προηγούμενο άρθροΤο νέο παραδοσιακό τραγούδι της Ζωής Τηγανούρια σε στίχους του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου
Επόμενο άρθρο“Τούρκοι κλέψατε γη Ελλήνων Αρμενίων και Κούρδων” (Βίντεο) Ομιλία βουλευτή στο τουρκικό κοινοβούλιο