Στο πλευρό των μαθητών της τρίτης λυκείου της ακριτικής Σαμοθράκης εν όψει πανελλαδικών εξετάσεων – Διαβιβαστική επιστολή Δημοσχάκη προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Ν. Κεραμέως

Δημοσιεύτηκε στις: at 21:58
245 0

Με επιστολική παρέμβαση του προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Ν. Κεραμέως, ο βουλευτής και Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α.Δημοσχάκης, διαβίβασε το αίτημα του Δημάρχου Σαμοθράκης, Ν. Γαλατούμου, το οποίο αφορά την στήριξη και διευκόλυνση των 13 μαθητών της 3ης τάξης Λυκείου Σαμοθράκης, ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων.

Όπως επισημαίνεται, τη σχολική περίοδο του 2019-2020, το τοπικό Λύκειο δεν ήταν επαρκώς στελεχωμένο με το προβλεπόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να προκύψουν δυσλειτουργίες στην ακριβή εκτέλεση των ωριαίων προγραμμάτων & να μη διδαχθούν οι μαθητές την προβλεπόμενη ύλη ορισμένων μαθημάτων.

Η δυσκολία για τους μαθητές επιδεινώθηκε οριστικά με το κλείσιμο των εκπαιδευτικών μονάδων λόγω της υγειονομικής κρίσης, μην επιτρέποντάς τους να καλύψουν έστω & εμβόλιμα μέρος της διδακτέας ύλης.

Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος ζητά οι 13 μαθητές να τύχουν ενός ευεργετήματος της προσαύξησης των μορίων τους κατά 10% ως δικαιούχοι, ειδικού ποσοστού,  για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση!
Ο βουλευτής τόνισε ότι η τοπική κοινωνία της Νήσου της Σαμοθράκης περιφρονήθηκε από τον απελθόντα Υπουργό Παιδείας, ο οποίος αρνήθηκε στις Πανελλαδικές 2018 να συμπεριλάβει στη προβλεπόμενη προνομιακή πριμοδότηση τους 14 μαθητές, της τότε 3ης τάξης Λυκείου 2017-18 εξ αιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων που έγιναν στο νησί στις 25/9/17…

Επρόκειτο για μία κατάφωρη αδικία καθώς το Νησί είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης & είχε υποστεί καίρια πλήγματα στις υποδομές, τις οποίες και σταδιακά αποκαθιστά η παρούσα κυβέρνηση.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή :
Θέμα : Στήριξη και διευκόλυνση των μαθητών της 3ης τάξης Λυκείου του Δήμου Σαμοθράκης.

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Σας διαβιβάζω συνημμένα για ενημέρωσή σας, την επιστολή του Δημάρχου Σαμοθράκης, Ν.Γαλατούμου, με την οποία ζητά την διευκόλυνση των 13 μαθητών της 3ης τάξης Λυκείου της ακριτικής Νήσου εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων.

Τη σχολική περίοδο του 2019-2020, το τοπικό Λύκειο δεν ήταν επαρκώς στελεχωμένο με το προβλεπόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να προκύψουν δυσλειτουργίες στην ακριβή εκτέλεση των ωριαίων προγραμμάτων & να μη διδαχθούν οι μαθητές την προβλεπόμενη ύλη ορισμένων μαθημάτων.

Η δυσκολία για τους μαθητές επιδεινώθηκε οριστικά με το κλείσιμο των εκπαιδευτικών μονάδων λόγω της υγειονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να μη μπορέσουν να καλύψουν έστω & εμβόλιμα μέρος της διδακτέας ύλης.

Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος ζητά οι 13 μαθητές να τύχουν ενός ευεργετήματος της προσαύξησης των μορίων τους κατά 10% ως δικαιούχοι, ειδικού ποσοστού,  για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση!
Η τοπική κοινωνία είναι περιφρονημένη από τον προκάτοχο σας γιατί αρνήθηκε στις Πανελλαδικές 2018 να συμπεριλάβει στην προβλεπόμενη προνομιακή πριμοδότηση τους 14 μαθητές της τότε 3ης τάξης Λυκείου 2017-18 εξ αιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων στο νησί την 25/9/17…μολονότι αυτό είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης & είχε υποστεί καίρια πλήγματα στις υποδομές που βήμα-βήμα αποκαθιστά η Κυβέρνηση μας!

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε για την ενημέρωση σας καθώς & για τυχόν περαιτέρω δικές σας ενέργειες!

Σχετικά άρθρα

Χριστόδουλος Τοψίδης: «Δεν υπάρχει δικαιολογία για τη μη ανανέωση συμβάσεων ή την πρόσληψη κτηνιάτρων από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο…»

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Δεκεμβρίου 2018 0
Στα όρια της κατάρρευσης βρίσκονται οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της ΑΜ-Θ, όπως τονίζει επιτακτικά από τα μέσα Σεπτέμβρη ο Προϊστάμενος της…

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις (σε ένα από τα δύο τμήματα) του Πλατανότοπου Μαΐστρου

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Μαρτίου 2017 0
Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ένα από τα δύο τμήματα του Πλατανότοπου Μαΐστρου και αφορούν στην κατασκευή πετρόκτιστου περιμετρικού…

Δήμος Σουφλίου: Ξεκινά συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της θεομηνίας

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Ιανουαρίου 2021 0
Μετά τις εκτεταμένες καταστροφές που υπέστησαν κατοικίες συνδημοτών μας, λόγω των χθεσινών ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν στο σύνολο την περιοχή του Δήμου Σουφλίου, έχουν…

100 νέα κρούσματα κορονοϊου στην ΑΜΘ (πανελλαδικά: 901 νέα κρούσματα – 58 νέοι θάνατοι – 534 διασωληνωμένοι)

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Δεκεμβρίου 2020 0
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου 18/12, ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού είναι 901, εκ…