Στρατόπεδο Προσφύγων ετοιμάζει μονάδα του Δ΄ΣΣ στην Ξάνθη

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:59
472 0

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην Ξάνθη.

Ανακλήθηκαν άδειες και επέστρεψε όλη η δύναμη κύριας μονάδας μηχανικού στην Ζώνη Ευθύνης του Δ΄Σ.Σ. για να προετοιμαστούν επιχειρησιακά στις εντολές που πήραν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, πυρετώδεις οι προετοιμασίες της διοίκησης, των στελεχών και των κληρωτών για να προετοιμάσουν οχήματα και δομικά μηχανήματα που υπάρχουν στην μονάδα που στρατοπεδεύει δίπλα στον Νέστο ποταμό για να ξεκινήσει η “επιχείρηση” από νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Ο χώρος που έχει επιλέγει είναι στον Δήμο Τοπείρου δίπλα στον παράλιο οικισμό του Δασοχωρίου στις εγκαταστάσεις της πρώην “Φωνή της Αμερικής”.

Έκταση που στο σύνολό της είναι μεγαλύτερη των 2.500 στρ. με πολύ καλή οδική πρόσβαση, καλές υποδομές σε ηλεκτρικό, νερό και τηλεφωνία, με δικής της παραλία στο Θρακικό Πέλαγος.
Υπάρχουν σχετικές κτηριακές εγκαταστάσεις που παλαιότερα στέγαζαν και εξυπηρετούσαν εγκαταστάσεις, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό της πρώην Αμερικανικής Βάσης.

Πληροφορίες του www.ThrakiToday.com θέλουν να γίνετε σχετική διαμόρφωση του χώρου για να “στηθούν” σκηνές και λυόμενα όπως επίσης και εγκαταστάσεις γενικής χρήσης και υγιεινής που θα εξυπηρετήσουν αρκετές δεκάδες εκατοντάδων προσφύγων.

Πάντως σε επικοινωνία με τον δήμαρχο Τοπείρου το τελευταίο εικοσιτετράωρο και τα ερωτήματα που του θέσαμε για την εγκατάσταση των προσφύγων στον δήμο του δήλωσε παντελή άγνοια λέγοντας πως τον χώρο διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ και η Κυβέρνηση…

www.thrakitoday.com

Σχετικά άρθρα

Για τις δηλώσεις του δημάρχου Αλεξανδρούπολης για την εγκατάσταση της ΝΑΤΟΙκής βάσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Φεβρουαρίου 2018 0
Είναι προφανές πως η συνεχόμενη αντίδραση από σωματεία, φορείς του ταξικού κινήματος, επιτροπές ειρήνης αλλά και ανεξάρτητους  ριζοσπάστες, ενοχλεί την…

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Ισότιμη μεταχείριση για τους ‘Νέους Αγρότες’ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Ιουλίου 2017 0
Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης,…

Απολογισμός του 1ου Διεθνούς Συνέδριου Επιχειρηματικής Συνεργασίας στην Ορεστιάδα

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Φεβρουαρίου 2017 0
Ολοκληρώθηκε στις 17 Φεβρουαρίου, το 1ο Διεθνές συνέδριο για την επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ Βουλγαρίας Ρουμανίας και Ελλάδας, στην Ορεστιάδα. Η…