Στόχος του Υπουργείου Υγείας η επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας της Σαμοθράκης

Δημοσιεύτηκε στις: at 7:59 πμ
639 0

Σε άμεσες ενέργειες, προκειμένου να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, το οποίο υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές από τις πλημμύρες που έπληξαν το νησί, προχώρησε το υπουργείο Υγειάς.

Χθες το μεσημέρι μετέβησαν στο νησί με στρατιωτικό εναέριο μέσο, ο αναπληρωτής γγ του υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, και ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νίκος Παπαευσταθίου, για να εκτιμήσουν το ύψος της καταστροφής και να συντονίσουν τη διαδικασία αποκατάστασης και επαναλειτουργίας της δομής.

Όπως έγινε γνωστό, το ισόγειο του κτιρίου πλημμύρισε, ενώ -λόγω της ισχυρής νεροποντής- η πυροσβεστική κατάφερε να προσεγγίσει τον χώρο ύστερα από πολλές ώρες, για να απαντλήσει το νερό.

Από την πλημμύρα καταστράφηκαν ο ακτινολογικός εξοπλισμός και μικροβιολογικός και η αποθήκη φαρμάκων, ενώ υπέστησαν σοβαρές ζημιές το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας.

Για την ώρα η λειτουργία του Κέντρου Υγείας έχει μεταφερθεί στον 1ο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα ιατρεία.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά άρθρα

Την στήριξη των επαγγελματιών της Σαμοθράκης μέσω δράσεων διερεύνησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Οκτωβρίου 2019 0
Την στήριξη των επαγγελματιών της Σαμοθράκης μέσω δράσεων διερεύνησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Έβρου, το οποίο μετέβη στην Σαμοθράκη…

Μετά τους Γερμανούς, τους Ιταλούς, τους Βέλγους, τους Αυστριακούς και τους Ελβετούς… Τώρα και οι Βούλγαροι βάζουν σε «καραντίνα» τους Έλληνες επιβάτες!

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Δεκεμβρίου 2017 0
«Για πρώτη και ελπίζω τελευταία φορά, ένιωσα τόσο μειονεκτικά ως Έλληνας» λέει ο κ. Χρήστος Κόκκαλης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ…