Ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης μίλησε σε διαδικτυακή εκδήλωση του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ για τη νέα χρονιά.

“Παρά τις δυσκολίες, είναι ήδη περισσότερο από βέβαιο πως η νέα χρονιά θα σημάνει την αρχή μιας νέας αναπτυξιακής δυναμικής για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη”, δήλωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε σε διαδικτυακή εκδήλωση του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ για τη νέα χρονιά.

” Σύμμαχος μας είναι η εμπιστοσύνη που ανέκτησε η οικονομία μας, γεγονός που απεικονίζεται στα ιστορικά χαμηλά επιτόκια με τα οποία δανείζεται το Δημόσιο. Και οι μεταρρυθμίσεις που στρώνουν το έδαφος για την επόμενη μέρα”, επισήμανε ο υφυπουργός.

Αναφέρθηκε στα έργα που έχουν δρομολογηθεί στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και αφού τόνισε ότι προχωρούν σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα σημείωσε:

“Αναφέρω επιγραμματικά την Ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ, για τη δημιουργία ενός σύγχρονου συνεδριακού κέντρου και μητροπολιτικού πάρκου στο κέντρο της πόλης, την αναβάθμιση του λιμανιού και τη σύνδεση του με την Εγνατία και την ΠΑΘΕ, την ενοποίηση του θαλάσσιου παραλιακού μετώπου, το Thess Intec, το Μετρό και την επέκτασή του δυτικά αλλά και την επέκταση στα δυτικά του Προαστιακού Σιδηρόδρομου έργο που μπαίνει εκ νέου σε τροχιά υλοποίησης.

Στο πλέγμα των έργων περιλαμβάνεται η μετατροπή του πρώην Στρατοπέδου Παύλου Μελά σε Μητροπολιτικό Πάρκο Πολιτισμού και Αναψυχής, η αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού με το Flyover, η ανάπλαση των εγκαταστάσεων του Γηπέδου του ΠΑΟΚ, το Μουσείο Ολοκαυτώματος, το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο και η Μαρίνα Αρετσούς, που θα λειτουργήσει ως πόλος τουρισμού και αναψυχής”.

Από τα έργα της Κεντρικής Μακεδονίας ο κ Καλαφάτης ξεχώρισε ενδεικτικά τη σύνδεση της Έδεσσας με την Εγνατία Οδό, τα αντιπλημμυρικά έργα στις Σέρρες και στο Κιλκίς, το νέο Πολυκεντρικό μουσείο των Αιγών στη Βεργίνα, το «ορφανό χιλιόμετρο» στη Χαλκιδική αλλά και την επένδυση της «Ελληνικός» Χρυσός η οποία, όπως είπε, θα εξελιχθεί με απαρέγκλιτη τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και θα συμβάλει στην αύξηση των θέσεων εργασίας στην περιοχή.

ΠΗΓΗ www.makthes.gr

Προηγούμενο άρθροΠως θα ήταν η κατανομή των βουλευτικών εδρών αν είχαμε τώρα Εκλογές; (του Νικόλαου Καρδούλα)
Επόμενο άρθροΔημήτρης Χαρίτου: Οι τοπικές κοινωνίες στην Θράκη ανέμεναν την ίδρυση των νέων τμημάτων… 1,5 χρόνο έμεινε άπραγη η Κυβέρνηση