Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ ενάντια στην τουρκική εισβολή στη Συρία

Δημοσιεύτηκε στις: at 13:44
599 0

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώσε το πρωί του Σάββατου 19 Οκτώβρη μπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ ενάντια στην τουρκική εισβολή στη Συρία και με συνθήματα «Κάτω τα χέρια από το συριακό λαό – Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει αποφασιστικά τη νέα, τρίτη κατά σειρά, στρατιωτική εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία, που έχει την προκλητική κωδική ονομασία “Πηγή Ειρήνης”.

Η νέα αυτή στρατιωτική επιχείρηση δείχνει τις επιδιώξεις της τουρκικής αστικής τάξης που επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στο συριακό έδαφος (όπως και στην κυπριακή ΑΟΖ), για να διαμορφώσει προϋποθέσεις για παραπέρα επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, επιτείνοντας τον εδαφικό κατακερματισμό της χώρας, που βιώνει τις σκληρές συνέπειες του πολύχρονου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Η εισβολή της Τουρκίας θα οδηγήσει στον νέο ξεριζωμό χιλιάδων προσφύγων σε όλη την ευρύτερη περιοχή, με βαρύτατες συνέπειες και στην Ελλάδα.

Όλα αυτά γίνονται στο βωμό του κέρδους των ενεργειακών κολοσσών και στο φόντο των ανταγωνισμών των μεγάλων καπιταλιστικών χωρών.

Οι προφάσεις που χρησιμοποιούνται από την Τουρκία περί “διεθνούς δικαίου αυτοάμυνας” αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά πως σήμερα το διεθνές δίκαιο μεταφράζεται κατά το δοκούν, για να εξυπηρετήσει τα διάφορα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Αυτή η στρατιωτική τουρκική εισβολή δεν θα είχε συμβεί αν οι ΗΠΑ δεν είχαν δώσει το “πράσινο φως” στις ΝΑΤΟικές τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Αποκαλύπτει πόσο αβάσιμοι είναι οι πρόσφατοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης της ΝΔ για την επίσκεψη Πομπέο και τον δήθεν ειρηνευτικό και σταθεροποιητικό ρόλο των ΗΠΑ. Όσοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα πρέπει να αισθανόμαστε ασφάλεια στην αγκαλιά των ΗΠΑ ας ρωτήσουν τον κουρδικό λαό που όχι μόνο υπέγραψε, αλλά πολέμησε στο πλευρό των Αμερικανών.

Οι “ψευτοκυρώσεις” των ΗΠΑ, της ΕΕ και άλλων σε βάρος της Τουρκίας αποτελούν το “φύλλο συκής” για το “πράσινο φως” που έδωσαν για την τουρκική εισβολή στη Συρία.

Οι ΗΠΑ μαζί με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ αποτελούν παράγοντες που απειλούν την ειρήνη στην περιοχή, που μόνο πολέμους και προσφυγιά εγγυώνται.

Οι λαοί να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό της Συρίας, μεταξύ άλλων και στον κουρδικό πληθυσμό της περιοχής.

Κάτω τα χέρια από το λαό της Συρίας!

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!

Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου».

Σχετικά άρθρα

Σταύρος Κελέτσης : «Ευθύνη της κυβέρνησης η προστασία της υγείας των πολιτών και η ενημέρωσή τους»

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Μαΐου 2020 0
Παρέμβαση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης. Η ημερήσια διάταξη περιλάμβανε την ενημέρωση…

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σαμοθράκη για 6 μήνες – Εικόνες βιβλικής καταστροφής από την κακοκαιρία

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Σεπτεμβρίου 2017 0
«Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης, με απόφασή του κηρύσσει το Δήμο Σαμοθράκης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της…

Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου: “Επικίνδυνη η απόφαση επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου” – “Ζητάμε από τον Πρωθυπουργό της Χώρας να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για τον Έβρο και την Θράκη”

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Ιανουαρίου 2021 0
Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου παρακολουθεί με τεράστια ανησυχία την απροσδόκητη, ακατανόητη και επικίνδυνη απόφαση επέκτασης της υπάρχουσας δομής,…