Συγκίνηση! Το αναμμένο καντήλι της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας στο σημείο “0” του Έβρου

Δημοσιεύτηκε στις: at 14:46
257 0

Καστανιές Β. Έβρου – Ηλίας Προύφας – www.kranosgr.com

Το σημείο ”0” του Βόρειου Έβρου, είναι η οριογραμμή ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και βρίσκεται στο Εθνικό Φυλάκιο 1, στις Καστανιές.

Ακριβώς στην είσοδο της χώρας μας και δίπλα από την Ελληνική σκοπιά, όπου εδώ και 13 ημέρες πολιορκείται από τους εισβολείς της Τουρκίας, έχει τοποθετηθεί από χρόνια σε περίοπτη θέση ένα εικονοστάσι, προς ευλογία και στήριξη των στρατιωτών μας.

Καθημερινά τα στελέχη και οι οπλίτες του ΕΦ 1, ανάβουν το καντήλι στο εικονοστάσι, εφαρμόζοντας το ”από θεού άρξασθαι” και στην πρώτη γραμμή.

Η καλή συνήθεια των στρατιωτών μας, δε σταμάτησε ούτε μία ημέρα και μετά την έναρξη των επεισοδίων. Ανάμεσα στα δακρυγόνα, τους πυροβολισμούς, τις φωτιές, τα ξύλα τις πέτρες, τα καμμένα λάστιχα και τις κροτίδες, το καντήλι τη συνεχίζει να μένει αναμμένο κάτω από την Ελληνική σημαία, από τους ένστολους ακρίτες μας, στέλνοντας το μήνυμα ότι Ελλάδα και Ορθοδοξία, παραμένουν όρθιες και δε θα πέσουν ποτέ.

Η χθεσινή βραδιά ήταν από τις πιο δύσκολες στις Καστανιές, μέσα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα από τις φωτιές και τα χημικά, καταγράψαμε εικόνες με τους άνδρες των ΜΑΤ να μάχονται υπερασπιζόμενοι το αναμμένο καντήλι της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας του σημείου ”0”, που δε θα σβήσει ποτέ!

Σχετικά άρθρα

Κώστας Χατζηκωνσταντίνου: “Στον Βόλο οι πολίτες οργανώθηκαν, προτείνουν τεκμηριωμένα και διεκδικούν την δημιουργία Μαρίνας. Στην Αλεξανδρούπολη ακούει – ενδιαφέρεται κανείς;”

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Ιουλίου 2017 0
Το θέμα κατασκευής Μαρίνας στην Αλεξανδρουπολης φέρνει στο προσκήνιο (για ακόμη μια φορά) ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Θράκης κ. Κώστας…

Σύλληψη 2 διακινητών οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 6 μη νόμιμους μετανάστες

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Φεβρουαρίου 2017 0
Συνελήφθησαν χθες (7-2-2017) το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας Έβρου, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, δύο…