Συγχαρητήρια επιστολή Λαμπάκη για το νέο Πρόεδρο του ΟΛΑ

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:18
378 0

Αναλαμβάνετε την ηγεσία του Ο.Λ.Α. σε μια περίοδο που οι Έλληνες δεν είναι περήφανοι για την κεντρική πολιτική σκηνή και για αυτό που επήλθε κοινωνικά-οικονομικά από την κακή άσκηση της πολιτικής σε αυτήν.

Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η ανάγκη να καλύψουμε οι τοπικοί φορείς στο βαθμό που είναι εφικτό τα κενά και τις παραλήψεις της Αθήνας.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται συνεργασία, καλή πίστη και γενικότερα ένωση των δυνάμεών μας.

Με τις δύο παλαιότερες διοικήσεις ο δήμος Αλεξανδρούπολης συνεργάστηκε από ανεκτά μέχρι παραδειγματικά σε κάποιους τομείς.

Έτσι, υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση της παραλίας, η μελέτη της οποίας ολοκληρώνεται ξεπερνώντας με πολύ αγώνα από κοινού με την απελθούσα διοίκηση του Ο.Λ.Α. και τον πρόεδρο κ. Σταύρο Σταυράκογλου όλα τα προβλήματα.

Η δημιουργία ενός διαμετακομιστικού κέντρου στην έκταση των 500 περίπου στρεμμάτων, ιδιοκτησίας του Δήμου μας ανάμεσα στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο αποτελούν μια τεράστια πρόκληση που συνδυάζεται απόλυτα με την ανάπτυξη του λιμανιού μας.

Ο απεγκλωβισμός των 50 περίπου ιδιοκτητών από την στείρα απαλλοτρίωση που δεν προσδίδει σχεδόν τίποτα στην τεράστια ζώνη λιμένος, πρέπει να αποτελέσει σημείο επαφής.

Η άμεση ένταξη για χρηματοδότηση της σύνδεσης της Εγνατίας Οδού με το λιμάνι (μεγάλος περιφερειακός) και της ΒΙ.ΠΕ αποτελεί απόλυτη αναγκαιότητα για τη γενικότερη οικονομία, όχι μόνο της Αλεξανδρούπολης και του λιμανιού, αλλά και ολόκληρης της Θράκης.

Η σύνδεση του λιμανιού μας με άλλα λιμάνια πρέπει να συζητηθεί άμεσα, βάζοντας ως κεκτημένο του μέχρι τώρα αγώνα μας τις προσπάθειες για συνδέσεις, όπως Κρήτης-Λήμνου-Μυτιλήνης-Λαυρίου κ.λ.π.

Τέλος, απευθυνόμενος σε σας προσωπικά, κε Πρόεδρε, αλλά και στα σεβαστά υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. γνωρίζοντας την ωριμότητα της πολιτικής σας σκέψης και γνωρίζοντας ακόμη ότι έχετε τη δυνατότητα να ξεχωρίσετε και το τοπικό συμφέρον, σας ζητώ να συνεχίσουμε την κοινή προσπάθειά μας εκμεταλλευόμενοι και τη θέση του αρμόδιου υπουργείου βάσει της οποίας η δυτική χερσαία ζώνη πρέπει να έρθει στην πόλη, στο δήμο, γιατί εξυπηρετεί μόνο ανάγκες της πόλης και καμία του λιμανιού, γεγονός το οποίο γνωρίζετε.

Αποφάσισα αντί για ένα στεγνό συγχαρητήριο έγγραφο τριών σειρών να παραθέσω τα στοιχεία εκείνα, που η θεσμικότητά μας αναδεικνύοντάς τα θα ωφελήσει και την πόλη και τον Ο.Λ.Α..

Και τούτο γιατί η συμπόρευση όλων των δυνάμεων του τόπου μας είναι πλέον επιβεβλημένη, προκειμένου να νικήσουμε όλες εκείνες τις αρνητικές δυνάμεις που δημιούργησαν την αθλιότητα στην κοινωνία και στην οικονομία μας, πιστεύοντας στην ώριμη προσωπικότητά σας.

Εύχομαι σε σας και τα υπόλοιπα μέλη, όταν θα αποχωρήσετε από τις θέσεις σας, να είστε περήφανοι για το έργο που θα έχετε επιτελέσει.

 

Με εκτίμηση

 

Ευάγγελος Λαμπάκης

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Σχετικά άρθρα

Σοκ στο Διδυμότειχο: Στο νοσοκομείο βρέφος 5 μηνών με δαγκωματιές από ποντίκι

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Δεκεμβρίου 2019 0
Το βρέφος έχει σοβαρά τραύματα στο σώμα του Έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης Μπροστά σε εικόνες που σόκαραν ακόμα και τους…

Eπιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες Έλληνες κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 τελέσθηκε στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Αυγούστου 2016 0
Το πρωί της Κυριακής 14 Αύγουστου 2016 τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες…

Η αποχή απο τις εκλογές ως τρόπος αντίστασης στην κατάλυση του συντάγματος. (από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο, Δρ. Νομικής, Δικηγόρο)

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Σεπτεμβρίου 2015 0
Το συνεχιζόμενο αδιέξοδο των Ελλήνων πολιτικάντηδων οδηγεί για ακόμη μια φορά σε εκλογές, που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πάρει…