Με απόλυτη οργανωτική, αγωνιστική αλλά και επιχειρησιακή επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι 3οι Πανελλήνιοι Σκοπευτικοί Αγώνες Εθνοφυλακής , οι οποίοι εδώ και μήνες διοργανώνονταν σε όλη την Ελλάδα, από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας, που καταβάλλει, αναβαθμίσεως της Εθνοφυλακής.

Οι Πανελλήνιοι Σκοπευτικοί Αγώνες Εθνοφυλακής έχουν εμπλουτισθεί με νέους σκοπευτικούς αγώνες, που στόχο έχουν «την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Μονάδων Εθνοφυλακής, μέσω της βελτίωσης της μαχητικής ικανότητας των Εθνοφυλάκων», όπως σημειώνεται από το ΓΕΣ.Οι 3οι Πανελλήνιοι Σκοπευτικοί Αγώνες Εθνοφυλακής διεξήχθησαν σε τέσσερις φάσεις.

Η Α΄ φάση διεξήχθη την περίοδο Φεβρουαρίου-Μαΐου-Ιουνίου και συμμετείχε σε αυτήν το σύνολο των Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) από όλη την Ελλάδα, για τη συγκρότηση των σκοπευτικών ομάδων των δέκα Εθνοφυλάκων εκάστη.

Η Β΄ φάση διεξήχθη τον Ιούνιο 2021 και συμμετείχαν σε αυτήν οι νικητές της Α΄ φάσεως για την ανάδειξη των καλύτερων ΤΕΘ και Εθνοφυλάκων στο επίπεδο Σχηματισμών.

Η Γ΄ φάση διεξήχθη την περίοδο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου και συμμετείχαν σε αυτήν οι νικητές της Β΄ φάσεως.

Η Δ΄ και τελευταία φάση πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2021, στα αντίστοιχα Πεδία Βολής των Σχηματισμών του Γ΄Σώματος Στρατού (Γ’ΣΣ), του Δ΄ΣΣ και της ΑΣΔΕΝ.


Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Βολή τυφεκίου G3A3 υπ΄ αριθμ. «3»

Ομαδικό

1η θέση το ΤΕΘ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ με βαθμολογία 453/500 (90,6%).

2η θέση το ΤΕΘ ΚΑΛΥΜΝΟΥ με βαθμολογία 408/500 (81,6%).

3η θέση το ΤΕΘ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ με βαθμολογία 371/500 (74,3%).

Ατομικό

1η θέση ο Εθνοφύλακας Διονύσιος Σωτηρίου του ΤΕΘ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ με βαθμολογία 10/50 (100%).

2η θέση ισοβάθμισε ο Εθνοφύλακας Βασίλειος Δήμου του ΤΕΘ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ και ο Εθνοφύλακας Νομικός Βαζανέλης του ΤΕΘ ΚΑΛΥΜΝΟΥ με βαθμολογία 10/48 (96%).

3η θέση ισοβάθμισε ο Εθνοφύλακας Ανδρέας Χόικας του ΤΕΘ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ο Εθνοφύλακας Εμμανουήλ Χουρδάς του ΤΕΘ ΚΑΛΥΜΝΟΥ και ο Εθνοφύλακας Χρήστος Πολυχρονόπουλος του ΤΕΘ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ με βαθμολογία 10/47 (94%).

Βολή τυφεκίου G3A3 υπ΄ αριθμ. «7»

Ατομικό

1η θέση ο Εθνοφύλακας Λεωνίδας Συρρής του ΤΕΘ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ με βαθμολογία 40/40 (100%).

2η θέση ισοβάθμισε ο Εθνοφύλακας Γεώργιος Αρχαύλης του ΤΕΘ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ο Εθνοφύλακας Ιωάννης Λεμονιάς του ΤΕΘ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ και ο Εθνοφύλακας Ηλίας Μούλελης του ΤΕΘ ΦΛΩΡΙΝΑΣ με βαθμολογία 37/40 (92,5%).

3η θέση ο Εθνοφύλακας Ιωάννης Τσορτσόρης του ΤΕΘ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ με βαθμολογία 35/40 (87,5%).

Ζεύγος

1η θέση ο Εθνοφύλακας Γεώργιος Αρχαύλης και ο Εθνοφύλακας Ιωάννης Πετράκης του ΤΕΘ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ με βαθμολογία 365/400 (91,25%).

2η θέση ο Εθνοφύλακας Δημήτριος Στόικος και ο Εθνοφύλακας Κωνσταντίνος Αναγνώστου του ΤΕΘ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ισοβάθμισαν με τον Εθνοφύλακα Στέφανο Φραγκάκη και τον Εθνοφύλακα Ιωάννη Τσορτσόρη του ΤΕΘ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ με βαθμολογία 360/400 (90%).

3η θέση ο Εθνοφύλακας Φώτιος Στεφανίδης και ο Εθνοφύλακας Νικόλαος Κρίμτσιαλης του ΤΕΘ ΚΟΖΑΝΗΣ με βαθμολογία 335/400 (83,75%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις Μονάδες Εθνοφυλακής και στους Εθνοφύλακες που διακρίθηκαν στους αγώνες θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις και στο σύνολο των συμμετεχόντων Εθνοφυλάκων Αναμνηστικά Διπλώματα, ενώ το Γενικό Επιτελείο Στρατού συνεχάρη, τόσο τους νικητές, όσο και το σύνολο των Εθνοφυλάκων για την εθελοντική συμμετοχή τους, από την οποία προκύπτει το ενδιαφέρον τους για το θεσμό, σε μία όλως ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

ΠΗΓΗ www.parapolitika.gr

Προηγούμενο άρθροΣταύρος Κελέτσης: Δυο σημαντικά αναπτυξιακά έργα για τον Έβρο προχωρά η Κυβέρνηση
Επόμενο άρθροΣκυλακάκης: Τα επιδόματα σε χαμηλοσυνταξιούχους-υγειονομικούς-ΑΜΕΑ θα δοθούν πριν τα Χριστούγεννα