Συλλογή σκουπιδιών από μικρούς μαθητές , στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Έβρου

Δημοσιεύτηκε στις: at 30 Μαΐου 2017
425 0

Στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης  της  Helmepa Junior για τα σκουπίδια, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, συμμετείχε ενεργά στη δράση και μετέφερε  μικρούς μαθητές  του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φερών  και του Δημοτικού Σχολείου Άνθειας  για τον καθιερωμένο συμβολικό καθαρισμό του υγροτόπου από σκουπίδια.

Ο καθαρισμός  πραγματοποιήθηκε εντός της Προστατευόμενης Ζώνης του Εθνικού Πάρκου, στο Ανατολικό τμήμα του Δέλτα και στην  παραλία της Άνθειας. Οι  μαθητές  μάζεψαν αρκετά σκουπίδια, στα οποία υπήρχαν και πολλά ανακυκλώσιμα.

Το  παράδειγμα  των  μικρών μαθητών  οφείλουμε να το ακολουθήσουμε όλοι μας  και να διατηρούμε καθαρό κάθε είδους βιότοπο, γιατί  είναι  χρήσιμοι για τον άνθρωπο αλλά κυρίως για την άγρια ζωή, καθώς πολλά είδη τους χρησιμοποιούν ως καταφύγιο και άλλα ως σταθμό κατά  τις  περιόδους  μετανάστευσής  τους.

f5ddf7bd97d01d87f4a7985398aea709_XL

Σχετικά άρθρα

Σχολικός Φύλακας στο 3ο Γυμνάσιο

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Οκτωβρίου 2020 0
Όπως αναφέρει η επίσημη σελίδα του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης: Εδώ και λίγες ημέρες το σχολικό συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου απέκτησε,…

Δωρεά 25 τόνων ιατροφαρμακευτικού και Νοσοκομειακού εξοπλισμού-ιματισμού , στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Απριλίου 2020 0
Ο Δήμος Διδυμοτείχου ευχαριστεί θερμά την κα Αναστασία Σταυριανού Πρόεδρο και τα μέλη του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου “Αγία Μαρίνα…