Συμβολική κινητοποίηση εκπροσώπων Διοικητικών Συμβουλίων σωματείων , στην Είσοδο του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 18:26
232 0

Πραγματοποιήθηκε συμβολική κινητοποίηση εκπροσώπων των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων

Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών –Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

 Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας

 Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου

 Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης

Σήμερα 7/4 παγκόσμια μέρα υγείας, στο νοσοκομείο Αλεξ/πολης που αποτελεί και νοσοκομείο αναφορά της ΑΜΘ για τον κορονοϊό.

Με την κίνηση αυτή εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους υγειονομικούς που δίνουν τη μάχη αλλά και στους αρρώστους και τους οικείους τους στους οποίους εκφράζουμε τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση.

Αναδεικνύουμε τις ελλείψεις σε μέσα προστασίας αλλά και σε προσωπικό. Ο ΠΟΥ σε μελέτες του αναφέρει ότι για την Ελλάδα πρέπει να υπάρχουν 3500 ΜΕΘ και αυτές σε κανονικές συνθήκες όχι σε συνθήκες πανδημίας. Με τη λογική της κυβέρνησης του “βλέποντας και κάνοντας” φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να καλύψει με μόνιμες θέσεις όλες τις ανάγκες του δημόσιου συστήματος υγείας, βλέπουμε την απροθυμία επίταξης του ιδιωτικού τομέα, απεναντίας βλέπουμε να στηρίζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι και να κερδοσκοπούν εν μέσω πανδημίας.

Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης υπάρχουν 200 κενά και οι προσλήψεις αφορούν 15 άτομα. Παράλληλα, δε γίνεται μια μάσκα και μάλιστα όχι υψηλής προστασίας να χρησιμοποιείται για ολόκληρο οχτάωρο, μιας και χορηγούνται με το σταγονόμετρο, δε γίνεται να προτρέπονται οι εργαζόμενοι να τις πλένουν για να τις επαναχρησιμοποιήσουν.

Διεκδικούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξής του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς

Και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή, τη δυναμώνουμε!

 Δηλώσεις του Σάββα Δευτεραίου 

Σχετικά άρθρα

Τζέφρι Πάιατ: Απονομή Βραβείου Θάρρους Γυναικών στην Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης Εμινέ Μπουρουτζή

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Μαρτίου 2021 0
Τη δράση της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης, Εμινέ Μπουρουτζή, η οποία ήταν υποψήφια για το φετινό Διεθνές Βραβείο…

Λαϊκή Συσπείρωση: «Αφωνία» ΝΑΤΟϊκής υποταγής στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Μαρτίου 2021 0
«Αφωνία ΝΑΤΟικής υποταγής». Τη φράση αυτή χρησιμοποιεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλεξανδρούπολης για να χαρακτηρίσει τη στάση της δημοτικής αρχής της πόλης και…