Συμβολική κινητοποίηση του ΚΚΕ για λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών

Δημοσιεύτηκε στις: at 20:23
83 0

«Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», το μήνυμα που έστειλε η συμβολική κινητοποίηση του ΚΚΕ στην πόλη. Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας,  η ΤΕ Έβρου του Κόμματος προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, συνεχίζοντας τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στην μετατροπή της πόλης σε ορμητήριο πολέμου – μέσα και από την αξιοποίηση των υποδομών όπως το λιμάνι, το αεροδρόμιο και το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής – για την γιγαντιαία άσκηση των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών» στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, η οποία αποτελεί «πρόβα πολέμου».

Μετά την συμβολική συγκέντρωση, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συνέχισαν με μαχητική πορεία που πέρασε από αρκετούς κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως και από τις πύλες του λιμανιού όπου βρίσκεται δεμένο το γιγαντιαιο μεταγωγικό «ARC ENDURANCE».

Φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Κάναν το λιμάνι στρατόπεδο τους και ο λαός μας γίνεται στόχος των εχθρών τους» και «στους αγωγούς κυλάει το αίμα των λαών, αυτές είναι οι επενδύσεις των ιμπεριαλιστών» μετέφεραν το μήνυμα στο λαό της περιοχής.

Ο Έβρος γίνεται ορμητήριο, αλλά και στόχος

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γραμματέας της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ, Σιδέρης Μιχαηλίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως η συμμετοχή της πόλης στην ΝΑΤΟϊκή άσκηση «DEFENDER 2021» και η εμπλοκή της χώρας συνολικά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς δημιουργεί νέους μεγαλύτερους κινδύνους για το λαό της περιοχής, καθώς τον μετατρέπει σε στόχο αντιποίνων.

Κάλεσε επίσης το λαό και τη νεολαία μέσα από τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία της περιοχής «να  πάρουν θέση, να τοποθετηθούν, να κινητοποιηθούν και να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους» στους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς που υλοποιούνται  στην περιοχή.

Σε δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης, ο Γραμματέας της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ, Διονύσης Κλάδης, πρόσθεσε η απόβαση των χιλιάδων αμερικανοΝΑΤΟικών μακελάρηδων πραγματοποιείται με φόντο, όχι τα συμφέροντα του λαού αλλά τα αντιτιθέμενα συμφέροντα μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, που συγκρούονται και στην περιοχή, ενώ σχολίασε πως η πείρα διαψεύδει όσους προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι αυτή η άσκηση και η συμμετοχή της χώρα μας θα προσφέρει ασφάλεια και επενδύσεις, καθώς το ΝΑΤΟ δεν είναι δύναμη ασφάλειας και ειρήνης, αλλά όπου έχει βρεθεί φέρνει τον πόλεμο, την καταστροφή και τους διαμελισμούς κρατών.

ΠΗΓΗ www.902.gr

Σχετικά άρθρα

ΓΣΕΒΕΕ: Με ευρύτητα εργαλείων να σχεδιαστεί ο οικονομικός προσανατολισμός της Θράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Δεκεμβρίου 2015 0
Ο νέος παραγωγικός και οικονομικός προσανατολισμός της Θράκης θα πρέπει να σχεδιαστεί με ευρύτητα πνεύματος και εργαλείων, με σχεδιασμό εναλλακτικών…

Συνάντηση του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με τον Υφυπουργό Υγείας

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Σεπτεμβρίου 2019 0
Ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κοντοζαμάνη. Ενημερώθηκε ο κος Υφυπουργός για τα…

Αίτημα για συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο – Ερώτηση για την υπηρεσία καθαριότητας από την Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Νοεμβρίου 2018 0
Αίτημα για συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ. Εδώ και χρόνια με ευθύνη  όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ…