«Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», το μήνυμα που έστειλε η συμβολική κινητοποίηση του ΚΚΕ στην πόλη. Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας,  η ΤΕ Έβρου του Κόμματος προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, συνεχίζοντας τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στην μετατροπή της πόλης σε ορμητήριο πολέμου – μέσα και από την αξιοποίηση των υποδομών όπως το λιμάνι, το αεροδρόμιο και το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής – για την γιγαντιαία άσκηση των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών» στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, η οποία αποτελεί «πρόβα πολέμου».

Μετά την συμβολική συγκέντρωση, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συνέχισαν με μαχητική πορεία που πέρασε από αρκετούς κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως και από τις πύλες του λιμανιού όπου βρίσκεται δεμένο το γιγαντιαιο μεταγωγικό «ARC ENDURANCE».

Φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Κάναν το λιμάνι στρατόπεδο τους και ο λαός μας γίνεται στόχος των εχθρών τους» και «στους αγωγούς κυλάει το αίμα των λαών, αυτές είναι οι επενδύσεις των ιμπεριαλιστών» μετέφεραν το μήνυμα στο λαό της περιοχής.

Ο Έβρος γίνεται ορμητήριο, αλλά και στόχος

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γραμματέας της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ, Σιδέρης Μιχαηλίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως η συμμετοχή της πόλης στην ΝΑΤΟϊκή άσκηση «DEFENDER 2021» και η εμπλοκή της χώρας συνολικά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς δημιουργεί νέους μεγαλύτερους κινδύνους για το λαό της περιοχής, καθώς τον μετατρέπει σε στόχο αντιποίνων.

Κάλεσε επίσης το λαό και τη νεολαία μέσα από τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία της περιοχής «να  πάρουν θέση, να τοποθετηθούν, να κινητοποιηθούν και να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους» στους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς που υλοποιούνται  στην περιοχή.

Σε δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης, ο Γραμματέας της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ, Διονύσης Κλάδης, πρόσθεσε η απόβαση των χιλιάδων αμερικανοΝΑΤΟικών μακελάρηδων πραγματοποιείται με φόντο, όχι τα συμφέροντα του λαού αλλά τα αντιτιθέμενα συμφέροντα μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, που συγκρούονται και στην περιοχή, ενώ σχολίασε πως η πείρα διαψεύδει όσους προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι αυτή η άσκηση και η συμμετοχή της χώρα μας θα προσφέρει ασφάλεια και επενδύσεις, καθώς το ΝΑΤΟ δεν είναι δύναμη ασφάλειας και ειρήνης, αλλά όπου έχει βρεθεί φέρνει τον πόλεμο, την καταστροφή και τους διαμελισμούς κρατών.

ΠΗΓΗ www.902.gr
Προηγούμενο άρθροΚλιμάκιο κρατικής υπηρεσίας έκανε σήμερα μετρήσεις δίπλα στο ΚΥΤ Φυλακίου
Επόμενο άρθροΜΑΥΡΑ ΠΟΥΛΙΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ… (Από τον Ηλία Ν.Ηλιακόπουλο)