Απολογισμός από τη συμμετοχή του Συμβουλευτικού Κέντρου στη Θεματική Εβδομάδα 2016-2017

Δημοσιεύτηκε στις: at 2 Ιουνίου 2017
398 0

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αποδεχόμενο την πρόσκληση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου, συμμετείχε στη Θεματική Εβδομάδα 2016-2017 πραγματοποιώντας ενημερωτικές δράσεις σε μαθητές στον άξονα «Έμφυλες Ταυτότητες».

Αναλυτικότερα, το Συμβουλευτικό Κέντρο πραγματοποίησε βιωματικές δράσεις σε έξι (6) συνολικά Γυμνάσια του Δήμου Αλεξανδρούπολης (4ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο, Μουσικό Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Φερών, Γυμνάσιο Πέπλου, Γυμνάσιο Άνθειας) με τη συμμετοχή 451 μαθητών και μαθητριών.

Σε δεκαέξι (16) διδακτικές ώρες οι μαθητές/τριες των Γυμνασίων ήρθαν σε επαφή με τις έννοιες του βιολογικού και κοινωνικού φύλου, συζήτησαν για τους ρόλους των φύλων, καθώς και για τα έμφυλα στερεότυπα.

Εμφάνιση 16.jpg

Οι εκπαιδευτικές παρεμβάσεις έγιναν με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού και βιωματικών ασκήσεων, εγκεκριμένων από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας.

Στόχος των εν λόγω δράσεων ενημέρωσης ήταν η αποδόμηση των έμφυλων στερεοτύπων και συνακόλουθα η ανάδειξη της ισότητας ανάμεσα στα αγόρια και τα κορίτσια.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου για την πρόσκληση, τους Διευθυντές/ντριες και το εκπαιδευτικό προσωπικό των Γυμνασίων για τη φιλοξενία και συνεργασία τους, καθώς και τους μαθητές για το αυξημένο ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους.

Εμφάνιση 31. 18448138_10209389701802903_1271297178_n.jpg

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Η παράταξή μας απαιτεί από τον κ. Μέτιο και την διοίκησή του να αντιληφθούν τον ρόλο τους !

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Μαΐου 2020 0
Η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, δυστυχώς, παραμένει η μόνη διοίκηση αυτοδιοικητικού φορέα, η οποία αποφεύγει να συγκαλέσει το Π.Σ. με…

Κώστας Βενετίδης: “‘Άμεση ανάγκη η δημιουργίας Υπουργείου Δημογραφικής Πολιτικής”

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Φεβρουαρίου 2018 0
Στην συνεδρίαση του Περιφερειακό Συμβούλιο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 με θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων…

ΚΚΕ: “Απόλυτα δικαιολογημένη η αγανάκτηση των ασθενών και εργαζομένων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου καθώς βλέπουν να συμπληρώνονται 3 μήνες και ο αξονικός τομογράφος να παραμένει εκτός λειτουργίας”

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Ιουνίου 2018 0
Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ,  θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση  ασθενών και εργαζομένων του Νοσοκομείου  καθώς βλέπουν  να  συμπληρώνονται  3 μήνες  και ο αξονικός τομογράφος  να  παραμένει εκτός λειτουργίας…