Απολογισμός από τη συμμετοχή του Συμβουλευτικού Κέντρου στη Θεματική Εβδομάδα 2016-2017

Δημοσιεύτηκε στις: at 2 Ιουνίου 2017
450 0

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αποδεχόμενο την πρόσκληση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου, συμμετείχε στη Θεματική Εβδομάδα 2016-2017 πραγματοποιώντας ενημερωτικές δράσεις σε μαθητές στον άξονα «Έμφυλες Ταυτότητες».

Αναλυτικότερα, το Συμβουλευτικό Κέντρο πραγματοποίησε βιωματικές δράσεις σε έξι (6) συνολικά Γυμνάσια του Δήμου Αλεξανδρούπολης (4ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο, Μουσικό Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Φερών, Γυμνάσιο Πέπλου, Γυμνάσιο Άνθειας) με τη συμμετοχή 451 μαθητών και μαθητριών.

Σε δεκαέξι (16) διδακτικές ώρες οι μαθητές/τριες των Γυμνασίων ήρθαν σε επαφή με τις έννοιες του βιολογικού και κοινωνικού φύλου, συζήτησαν για τους ρόλους των φύλων, καθώς και για τα έμφυλα στερεότυπα.

Εμφάνιση 16.jpg

Οι εκπαιδευτικές παρεμβάσεις έγιναν με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού και βιωματικών ασκήσεων, εγκεκριμένων από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας.

Στόχος των εν λόγω δράσεων ενημέρωσης ήταν η αποδόμηση των έμφυλων στερεοτύπων και συνακόλουθα η ανάδειξη της ισότητας ανάμεσα στα αγόρια και τα κορίτσια.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου για την πρόσκληση, τους Διευθυντές/ντριες και το εκπαιδευτικό προσωπικό των Γυμνασίων για τη φιλοξενία και συνεργασία τους, καθώς και τους μαθητές για το αυξημένο ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους.

Εμφάνιση 31. 18448138_10209389701802903_1271297178_n.jpg

Σχετικά άρθρα

Ομόφωνο επί των ψηφισάντων, το Ψήφισμα της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης κατά της απόφασης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου και την ενδεχόμενη δημιουργία νέας δομής υποδοχής παράτυπων μεταναστών

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Ιανουαρίου 2021 0
Ψήφισμα κατά της απόφασης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου και την ενδεχόμενη δημιουργία νέας δομής…

Στο πλευρό των αγροτών οι Περιφερειάρχες

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Ιανουαρίου 2016 0
Στον αγώνα του αγροτικού κόσμου ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, συμπαρίσταται η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, με ομόφωνο ψήφισμα του Διοικητικού της…

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ» ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Δεκεμβρίου 2015 0
Τήν πρωΐαν τῆς Τετάρτης, 16ης Δεκεμβρίου 2015, εἰς τάς ἐγκαταστάσες τοῦ Ἐπισκοπείου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μαρωνείας καί Κομοτηνῆς ἐπραγματοποιήθη Γενική…