Απολογισμός από τη συμμετοχή του Συμβουλευτικού Κέντρου στη Θεματική Εβδομάδα 2016-2017

Δημοσιεύτηκε στις: at 2 Ιουνίου 2017
304 0

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αποδεχόμενο την πρόσκληση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου, συμμετείχε στη Θεματική Εβδομάδα 2016-2017 πραγματοποιώντας ενημερωτικές δράσεις σε μαθητές στον άξονα «Έμφυλες Ταυτότητες».

Αναλυτικότερα, το Συμβουλευτικό Κέντρο πραγματοποίησε βιωματικές δράσεις σε έξι (6) συνολικά Γυμνάσια του Δήμου Αλεξανδρούπολης (4ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο, Μουσικό Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Φερών, Γυμνάσιο Πέπλου, Γυμνάσιο Άνθειας) με τη συμμετοχή 451 μαθητών και μαθητριών.

Σε δεκαέξι (16) διδακτικές ώρες οι μαθητές/τριες των Γυμνασίων ήρθαν σε επαφή με τις έννοιες του βιολογικού και κοινωνικού φύλου, συζήτησαν για τους ρόλους των φύλων, καθώς και για τα έμφυλα στερεότυπα.

Εμφάνιση 16.jpg

Οι εκπαιδευτικές παρεμβάσεις έγιναν με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού και βιωματικών ασκήσεων, εγκεκριμένων από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας.

Στόχος των εν λόγω δράσεων ενημέρωσης ήταν η αποδόμηση των έμφυλων στερεοτύπων και συνακόλουθα η ανάδειξη της ισότητας ανάμεσα στα αγόρια και τα κορίτσια.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου για την πρόσκληση, τους Διευθυντές/ντριες και το εκπαιδευτικό προσωπικό των Γυμνασίων για τη φιλοξενία και συνεργασία τους, καθώς και τους μαθητές για το αυξημένο ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους.

Εμφάνιση 31. 18448138_10209389701802903_1271297178_n.jpg

Σχετικά άρθρα

Η εντεκαμελής ομάδα φοιτητών από τo Α.Π.Θ. και το Δ.Π.Θ. «τα έβαλε» με τον καρκίνο του παχέος εντέρου!

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Νοεμβρίου 2017 0
Οι έλληνες φοιτητές κατάφεραν να διακριθούν με ομαδική και μεθοδική δουλειά και πιθανώς να έβαλαν ένα λιθαράκι στην προσπάθεια ανακάλυψης…

Παιδικές Χαρές: Στους Δήμους πέταξε το ΥΠΕΣ το “μπαλάκι”της επαναλειτουργίας τους

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Ιουνίου 2020 0
Στη διακριτική ευχέρεια κάθε Δήμου εναπόκειται η επαναλειτουργία των παιδικών χαρών, σύμφωνα με Εγκύκλιο που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών…

Το ελλιπές τηλεοπτικό σήμα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μάκρης του Δήμου Αλεξανδρούπολης έφτασε στην Βουλή…

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Ιανουαρίου 2017 0
Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης, με κοινοβουλευτική Αναφορά κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής επιστολή του…