Συμμετοχή Τοψίδη στην τηλεδιάσκεψη με την Επιτροπή “Ελλάδα 1821”

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:27
46 0

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης συμμετείχε στην μεγάλη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» και την Πρόεδρό της κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020.

Η πρωτοβουλία του Ε.Ε.Α πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών μετά την Επανάσταση του 1821 και έχει ως στόχο να αναδείξει τον καθοριστικό ρόλο των Ελλήνων επιχειρηματιών στην έκβαση του Αγώνα, αλλά και στην μετέπειτα εξέλιξη του Ελληνικού Κράτους, από τότε έως και σήμερα.

Αρχής γενομένης από τη σύσταση της Φιλικής Εταιρίας, η συμβολή του επιχειρηματικού κόσμου στην οργάνωση και τη διεξαγωγή της Επανάστασης αποτέλεσε κοινό τόπο όλων των συμμετεχόντων, με την κα Δασκαλάκη ειδικότερα να επισημαίνει ότι «πάνω από το 50% των μελών της Φιλικής Εταιρίας ήταν έμποροι και επιχειρηματίες» και να εκφράζει την αισιοδοξία της ότι ο εμπορικός κόσμος της Ελλάδας που αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά της οικονομίας της εδώ και 200 χρόνια, θα καταφέρει να υπερκεράσει και τους υφιστάμενους σκοπέλους, αλλά και να συμβάλλει τα μέγιστα στην διοργάνωση των εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει η Επιτροπή 2021 ανά την Ελλάδα. 

Παίρνοντας το λόγο, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας δράσεων που συνδέουν την κοινωνία με τους τοπικούς οικονομικούς φορείς και προτάσσουν τη συνεργασία και την ανάπτυξη/χρήση της τεχνολογίας, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα τη δράση που έχει σχεδιάσει στο πλαίσιο της Επιτροπής 21 το Επιμελητήριο Έβρου σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης. 

Ο κος Τοψίδης υπογράμμισε την καλή διάθεση όλων των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ για συμμετοχή στις γιορτές της Επιτροπής 21 για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, τονίζοντας μάλιστα και την ανάγκη συνέχισης των δραστηριοτήτων και των εργασιών παρά τις δυσκολίες που επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού, ώστε αυτή να μην λειτουργήσει τελικά ως φρένο στην αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας, την οποία στηρίζουν σθεναρά οι επιχειρήσεις που εκπροσωπούνται από τα κατά τόπους Επιμελητήρια. 

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν ο Προέδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και συμμετείχαν Πρόεδροι Κοινωνικών Εταίρων καθώς και οι Πρόεδροι όλων των Περιφερειακών Επιμελητηριακών Συμβουλίων της χώρας. 

Την εκδήλωση που προβλήθηκε και μέσω live streaming παρουσίασε η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου.

Σχετικά άρθρα

Σχέδιο αποστολής μονάδων του Γ’ Σώματος Στρατού στον Έβρο προς ενίσχυση των χερσαίων συνόρων

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Δεκεμβρίου 2019 0
Τι αποφασίστηκε σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου Μονάδες του Γ’ Σώματος Στρατού θα μετασταθμεύουν εκ περιτροπής, και…

Έβρος: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε επίσημα 21 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού το Σαββατοκύριακο – Ποια μέτρα ισχύουν

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Αυγούστου 2020 0
Ο νομός Έβρου παραμένει δυστυχώς μαζί με αυτούς της Αττικής και της Θεσσαλονίκης στο επίκεντρο των κρουσμάτων κορονοϊού, αφού ο…

1.500 τουρίστες στην Καβάλα

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Οκτωβρίου 2018 0
1.500 τουρίστες (Γερμανοί – Άγγλοι – Έλληνες) βρίσκονται από σήμερα το πρωί στην Καβάλα Το κρουαζιερόπλοιο ήρθε από το Βόλο και…

Αποτίμηση της νομοθετικής ρύθμισης για τη Σαρία από τους Ε. Βενιζέλου, Ντ. Μπακογιάννη και Μ. Μουσταφά

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Ιανουαρίου 2018 0
Σημαντικό βήμα προς την ορθή κατεύθυνση χαρακτήρισαν οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς και ο βουλευτής…