Την προεδρία της διάσκεψης που οργανώνει ο ΟΗΕ για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό θα μοιραστούν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Πρόκειται για μία υψηλού συμβολισμού επιλογή από την πλευρά του ΟΗΕ και του γενικού γραμματέα του Μπαν Κι Μουν, καθώς αναγνωρίζει τον θετικό ρόλο που παίζει η Αθήνα στη διαχείριση του προσφυγικού.

Με αυτή την συνάντηση του Αλ. Τσίπρα ολοκληρώνεται ένας κύκλος διεθνών επαφών του πρωθυπουργού με τος ισχυρούς της Ευρώπης ενόψει και της συνόδου κορυφής της Ε.Ε., η οποία θα διεξαχθεί στην Μπρατισλάβα τέλη του Σετπέμβρη. Θα έχουν προηγηθεί

-η Σύνοδος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Ηγετών αύριο Τετάρτη στο Παρίσι όπου θα συμμετάσχει ως παρατηρητής.

-η Διάσκεψη που θα γίνει στην Αθήνα στις 9 Σεπτεμβρίου στην οποία θα μετέχουν όλες οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι η επαναφορά του κοινωνικού πρόσημου της Ευρώπης, η δημοσιονομική χαλάρωση στην Ευρωζώνη και η ανάπτυξη με βάση την εργασία και την μείωση της ανεργίας.

Στη Νέα Υόρκη θα διεξαχθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Μπαράκ Ομπάμα, της Ανγκελα Μέρκελ και άλλων ηγετών – εκεί όπου πέρυσι ο Μπ. Ομπάμα γνώρισε τον Αλ. Τσίπρα στην σύζυγό του, Μισέλ, ως τον “άνθρωπο που ξέρει να κερδίζει τις εκλογές”!

Στη Νέα Υόρκη θα θα διεξαχθούν δύο διασκέψεις για το προσφυγικό, οι οποίες οργανώνονται από τον Μπαν Κι Μουν και τον Μπ. Ομπάμα. Στη μία από τις δύο θα συμπροεδρεύσουν Μέρκελ και Τσίπρας.

www.huffingtonpost.gr

Προηγούμενο άρθρο2ο Φεστιβάλ Via Egnatia
Επόμενο άρθροΚΚΕ: Ανάκαμψη για ποιον και ποιος την πληρώνει;