Επέκταση αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας με ΗΠΑ – Ισχυρές βάσεις σε Αλεξανδρούπολη και Σκύρο

Κατ’ αρχήν συμφωνία υπάρχει για την 5ετή επέκταση της αμυντικής συνεργασίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον και όπως μετέδωσε η Αλεξία Τασούλη στο OPEN, εκεί θα έχει συνάντηση με Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν και από κοινού θα υπογράψουν την αμυντική συμφωνία, η οποία δεν θα ανανεώνεται κάθε χρόνο αλλά θα έχει διάρκεια 5ετίας.

Τη συγκεκριμένη συμφωνία τη ζητούσαν οι Αμερικανοί στις συζητήσεις που είχαν τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών όσο και στο Πεντάγωνο με τους Έλληνες αξιωματούχους.

Γίνεται Σούδα η Αλεξανδρούπολη

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ενδέχεται να δούμε αμερικανικές δυνάμεις σε περιοχές όπου δεν έχουν εγκατασταθεί έως σήμερα.  Όπως μετέδωσε η Αλεξία Τασούλη στο OPEN, η Αλεξανδρούπολη και η Σκύρος θα είναι πλέον ισχυρές βάσεις για να παρέχονται διευκολύνσεις σε στρατιωτικές δυνάμεις.

Παράλληλα, διευκολύνσεις θα παρέχονται και από άλλες πόλεις της Ελλάδας, ωστόσο μένουν ακόμα ορισμένες λεπτομέρειες για το τελικό κείμενο της συμφωνίας

ΠΗΓΗ www.ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΤον Οκτώβριο η τελική απόφαση για το FSRU Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΞεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης!