Αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής της Πρωτοβουλίας για την «Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου» πραγματοποίησε συνάντηση την Παρασκευή 9/4/2021 και ώρα 7:30 μ.μ. με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Συρίγο Άγγελο κατόπιν σχετικού αιτήματος της Επιτροπής. Στη συνάντηση, διάρκειας περίπου σαράντα πέντε λεπτών, έγινε μία εποικοδομητική και ειλικρινή συζήτηση, σε εγκάρδιο κλίμα με θέμα συζήτησης το μέλλον της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου και του τόπου μας.

Η συντονιστική επιτροπή καταρχάς καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την αποδοχή της συνάντησης αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα να ακουστεί η τοπική κοινωνία μέσω των σωματείων, φορέων και κοινωνικών συλλόγων. Εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επίσκεψη του Υφυπουργού που αποδεικνύει έμπρακτα την προσπάθεια που καταβάλει για την εξεύρεση λύσεων στα θέματα που ταλανίζουν την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής.

Καταθέσαμε την ξεκάθαρη θέση μας όπως αυτή εκφράζεται μέσα από το ψήφισμα που έχει συνυπογραφεί για την συνέχιση της λειτουργίας της Σχολής στο Διδυμότειχο και  τονίσαμε, την απαίτηση και την πάγια θέση μας να καταστεί η Πόλη των Κάστρων 5η Πανεπιστημιακή έδρα του Δ.Π.Θ.. Καταστήσαμε σαφές ότι εθνικοί, οικονομικοί, δημογραφικοί και κοινωνικοί λόγοι συνηγορούν σε αυτό, με βασικότερη προϋπόθεση  την άρρηκτη σχέση με το πλέον αυτόνομο, άγονο τύπου Α΄ Γενικό Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, όπου μία ενδεχόμενη απομάκρυνσή της Σχολής θα είχε αρνητικό αντίκτυπο και στο Νοσοκομείο. Εξάλλου η συνεχόμενη αναβάθμιση του Νοσοκομείου, η δημιουργία νέων κλινικών και η αύξηση των κλινών, θα υποστηρίξει την εκπαιδευτική λειτουργία της Σχολής.

Από την μεριά του ο κ. Υφυπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε ότι για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, θα βρίσκεται στο Μηχανογραφικό η Νοσηλευτική    Διδυμοτείχου, αφήνοντας όμως ανοικτό το ζήτημα για την μεθεπόμενη χρονιά. Επίσης, ανακοίνωσε ότι με τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα συμπεριληφθεί στο Μηχανογραφικό το Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο.

Γίνεται αντιληπτό πλέον ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσες και στοχευμένες κινήσεις από τον Δήμο Διδυμοτείχου για να εκμεταλλευτούμε αυτό το διάστημα και να αποδείξουμε ότι πρέπει να δοθούν οι ευκαιρίες, υποστηρίζοντας αυτά τα οποία αξιώνουμε. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να παραχωρηθούν κτήρια και υποδομές, να διευκολυνθούν σε όλα τα επίπεδα οι λειτουργίες των σχολών, η εξυπηρέτηση των καθηγητών και των φοιτητών. Καθώς και η δημιουργία προϋποθέσεων για την κατασκευή πανεπιστημιακών υποδομών που απαιτούνται για την ανάπτυξη σε Πανεπιστημιακή Έδρα.

Η αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για τον ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο, και του παρέδωσε ως τιμής ένεκεν μια πλακέτα με το Κάστρο μας, που έχει ως προπύργια την Νοσηλευτική και το Νοσοκομείο του Διδυμότειχου, για να υπενθυμίζει την σπουδαιότητα. Μια εικόνα, χίλιες λέξεις.

Προηγούμενο άρθροΔ’ Κατανυκτικός Eσπερινός στον Άγιο Δημήτριο Νέας Καλλίστης Ροδόπης
Επόμενο άρθροΝατάσα Γκαρά: “0 εως 6 σπουδαστές απο το νέο έτος στο Τμήμα Δασολογίας στην Ορεστιάδα – Κίνδυνος να κλείσει”