Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αθηνών με τον Περιφεριάρχη και τους Δημάρχους Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Δημοσιεύτηκε στις: at 8 Ιουλίου 2016
431 0

Το βράδυ της Πέμπτης 7 Ιουλίου 2016 η  Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Π.Ε.Δ. Α.Μ.Θ.) και ο πρόεδρός της κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, παρεθέσαν προς τιμήν του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνυμου επίσημο δείπνο παρουσία όλων των Δημάρχων της Περιφέρειάς.

Την αναγκαιότητα προγραμματισμού, προσπάθειας αλλαγής των πραγμάτων προς μία καλύτερη κατεύθυνση, αναζήτησης του βέλτιστου από τους φορείς και τις υπηρεσίες προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί το θέμα που πληγώνει σήμερα στην Ελλάδα, αυτό μιας διοίκησης που δεν είναι εκείνη που θα θέλαμε, που δεν ανταποκρίνεται, καθώς και το θέμα της γραφειοκρατίας που επί σειρά ετών ταλαιπωρεί τους πολίτες, επεσήμανε ο προκαθήμενος της Ελληνικής Εκκλησίας απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το κατά πόσο διαφοροποιείται σήμερα ο ρόλος που καλείται να παίξει η Εκκλησία.

Μιλώντας στη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος από σήμερα πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη, υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας της Εκκλησίας και των Δήμων στη Θράκη καθώς «έχουμε ένα κοινό σημείο. Αγωνιζόμαστε και παλεύουμε για τον άνθρωπο, επομένως πρέπει να συντονίσουμε τις προσπάθειες αντιμετώπισης των προβλημάτων».

Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε τη Θράκη μοντέλο ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ Ελλήνων χριστιανών και μουσουλμάνων, σημειώνοντας πως «αποτελεί την κορυφογραμμή του Ελληνισμού που δεν έχει την πολυτέλεια διχασμών, συγκρούσεων και ρήξεων που πηγάζουν από φανατισμό, ιδιοτέλεια και εγωισμό. Η Θράκη είναι ένα πεδίο λαμπρό για άσκηση συλλογικής και ενοποιητικής πολιτικής που θα αξιοποιεί τα τεράστια συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τη σπουδαία γεωπολιτική της θέση και τους μοναδικούς πλουτοπαραγωγικούς της πόρους».

Παρότρυνε τους συνδαιτυμόνες του να προστατεύσουν από κοινού τη Θράκη «από υπονομεύσεις και επιβουλές (απ’ όπου κι αν προέρχονται), να υπερασπιστούμε την ισονομία και την ισοπολιτεία των Θρακιωτών» και ζήτησε από την ελληνική πολιτεία να ενισχύσει τις δράσεις των Μητροπόλεων και των Δήμων για το σημαντικό προνοιακό έργο που επιτελούν.

Αναφέρθηκε στο έργο της «Αποστολής» που μέσα από προγράμματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης είναι αρωγός στο συνάνθρωπο, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις δράσεις της στην περιοχή της Θράκης όπου μηνιαία διανέμει συνολικά 2.289 συσκευασίες τροφίμων σε 2.037 οικογένειες.

Χαρακτήρισε φάρο παιδείας και πολιτισμού το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και επεσήμανε την αναγκαιότητα μεταμόρφωσης του λιμένα Αλεξανδρούπολης σε «πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής», διευκρινίζοντας πως προϋπόθεση για όλα αυτά «είναι η άμεση, δραστική και δυναμική παρέμβαση της πολιτείας και το ειλικρινές ενδιαφέρον όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών δυνάμεων της χώρας».

Σημειώνεται ότι στο δείπνο έδωσαν το «παρών» ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. Γιώργος Παυλίδης, οι μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, Ξάνθης Παντελεήμων, Κομοτηνής Παντελεήμων, ο πρωτοσύγκελος της Ι.Αρχιεπισκοπής Συμεών Βολιώτης, ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κώστας Δήμτσας καθώς και οι δήμαρχοι της Περιφέρειας.

Σχετικά άρθρα

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Σε θέση άμυνας & απόγνωσης οι Εβρίτες εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας διαχείρισης του μεταναστευτικών ροών!!”

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Νοεμβρίου 2018 0
Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. κι Επίτιμος Αρχηγός της…

Αν. Δημοσχάκης: Χάνουμε ως Χώρα ετησίως σε πληθυσμό μια “Αλεξανδρούπολη” τα τελευταία τέσσερα χρόνια!

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Μαρτίου 2021 0
ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ, ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΠΕΙΛΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΈΒΡΟ & ΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΆΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ…