Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Υγείας για το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:08
618 0

Την Τρίτη, 23 Οκτωβρίου του 2018 και ώρα 11π.μ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Υγείας μεταξύ του Αν. Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτη Βαρδαρού, του Βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεωργίου Καΐσα και αντιπροσωπείας του Δήμου Σαμοθράκης αποτελούμενης από τον Δήμαρχο Σαμοθράκης κ. Αθανάσιο Βίτσα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης κ. Παναγιώτη Παπά και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιάννη Βογιατζή.

Κατά την συνάντηση εξετάστηκε η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας παρά τις συνεχόμενες προκηρύξεις θέσεων Ιατρών καθώς και η εξεύρεση τρόπων ποσέλκυσης Ιατρικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν πλήρως και οι 9 προβλεπόμενες οργανικές θέσεις Ιατρών στο νησί. Επίσης κατά την συνάντηση παρουσιάστηκαν από τον Δήμαρχο Σαμοθράκης και συζητήθηκαν οι μελέτες για την πλήρη ανακατασκευή του υφιστάμενου Κέντρου Υγείας καθώς και πρακτικοί τρόποι για την αμεσότερη και καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους του ακριτικού νησιού για το μεσοδιάστημα έως και την αποπεράτωση της ανακατασκευής.

Ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Βαρδαρός έδειξε πλήρη κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί και υποσχέθηκε την ταχεία έγκριση των μελετών ανακατασκευής από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η υλοποίησή της ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι του νησιού να απολαμβάνουν υγειονομικές υπηρεσίες σε μια σύγχρονη Δομή Υγείας, τόσο κτιριακά όσο και τεχνολογικά.

 

Σχετικά άρθρα

Αν. Δημοσχάκης: Διπλή κοινοβουλευτική ενέργεια αναφορικά με υποβάθμιση του Τελωνείου Ορεστιάδας

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Μαρτίου 2016 0
Ερώτηση προς συζήτηση στην Βουλή των Ελλήνων κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης, απευθυνόμενος…

Με λαμπρότητα τελέστηκε η Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αετοχωρίου

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Σεπτεμβρίου 2019 0
Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει την Μετάσταση του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου…