Συνάντηση με τους εργαζόμενους και τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου είχε η Ν. Γκαρά

Δημοσιεύτηκε στις: at 21 Ιουλίου 2021
35 0

Συνάντηση και παραγωγική συζήτηση πραγματοποιήσαμε με τους εργαζόμενους και τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, κ. Καπετανίδη, που αφορούσαν στη λειτουργία, στα προβλήματα, στη στελέχωσή του και στις αναγκαίες δράσεις για τη στήριξή του.

Πρώτιστα εκφράσαμε την κάθετη αντίθεσή μας σε επικείμενη συγχώνευση, υποβάθμιση ή κλείσιμο του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, τακτικές που ζήσαμε στο παρελθόν από την Κυβέρνηση της ΝΔ κι επανέρχονται στο προσκήνιο με δηλώσεις και του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Υποχρέωση όλων μας να κάνουμε πράξη αυτά που από καιρό λέμε ότι απαιτούνται για το Ε.Σ.Υ.:

-Να προχωρήσουν άμεσα οι προγραμματισμένες από το 2019 απαραίτητες μόνιμες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

-Να δοθούν ουσιαστικά κίνητρα σε επιστήμονες και εργαζόμενους για να στελεχώσουν τα νοσοκομεία μας, αντί να φεύγουν στο εξωτερικό, προκαλώντας ένα νέο brain drain.

-Να αναγνωρίσουμε στην πράξη την προσφορά του νοσοκομειακού προσωπικού, εντάσσοντάς το στα βαρέα και ανθυγιεινά.

-Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός για την Υγεία.

Παράλληλα, συζητήσαμε τα προβλήματα που δημιουργούνται με τους συμβασιούχους, που βρίσκονται σε καθεστώς ομηρείας, όπως το επικουρικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στην Υγεία μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ από το 2017. Είναι απαραίτητα στελέχη του δημόσιου συστήματος υγείας, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, στήριξαν το ΕΣΥ πριν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είχαν αδιάβλητες διαδικασίες πρόσληψης και είναι βέβαιο ότι το ΕΣΥ έχει ανάγκη των υπηρεσιών τους, αλλά και πολλαπλάσιων προσλήψεων. Να μη βρεθεί κανείς και καμία εκτός εργασίας. Έχουν δικαίωμα να περιλαμβάνονται στη μόνιμη στελέχωση του ΕΣΥ.

Σχετικά άρθρα

Γ.Παυλίδης: “Μέχρι χθές ήταν σε πλήρη ενέργεια το πρόγραμμα εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή του Έβρου”

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Φεβρουαρίου 2016 0
Μέχρι προχθές ήταν σε πλήρη ενέργεια το πρόγραμμα εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή του Έβρου αλλά μετά τις αντιδράσεις…

Αγροτικός & Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξ/πολης: “Η περιουσία του Δήμου είναι περιουσία των πολιτών και θα πρέπει να μάθουμε όλοι να την σεβόμαστε!”

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Φεβρουαρίου 2019 0
Αγροτικός & Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης Η περιουσία του Δήμου είναι περιουσία των πολιτών και θα πρέπει να μάθουμε όλοι να…