Με αφορμή το πρόσφατο έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας για τον αποχαρακτηρισμό της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα,    πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Πρόεδρου του Ο.Λ.Α. με τον επικεφαλής και στελέχη της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α”.
Μεταξύ των θεμάτων τα οποία συζητήθηκαν και αφορούν την πολυπόθητη ανάπτυξη του λιμένα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, επικαιροποιήθηκε και το παλαιότερο αίτημα (7/2015) από πλευρά της δημοτικής παράταξης αλλά και πολλών τοπικών ΜΜΕ, για την οριστική παραχώρηση στους δημότες, του δυτικού τμήματος της χερσαίας ζώνης (το παραλιακό μετώπο κάτω από τον Φάρο). Παρών στην συζήτηση ήταν και ο πρώην λιμενάρχης της Αλεξανδρούπολης και της Καλαμάτας, ο κ.Παπανικολόπουλος-Υποναύαρχος Λ.Σ (ε.α), ο οποίος επισήμανε το αντίστοιχο παράδειγμα της Καλαμάτας στο οποίο ο ίδιος είχε πρωτοστατήσει (1995-2000).
Ο κ. Δούκας πρόεδρος του Ο.Λ.Α. ανέφερε με την σειρά του, πως είναι σε εξέλιξη η επικαιροποίηση του master plan (Σχέδιο Χωροταξικής Οργάνωσης) του Λιμένα, όπου εκεί σχεδιάζεται από πλευράς του οργανισμού η μερική (περίπου κατά το ήμισυ) τροποποίηση της Χ.Ζ.Λ.
Η χωροθέτηση της “Μαρίνας τουριστικών σκαφών”, η πλωτή εγκατάσταση του LNG στην θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης, το λιμανάκι της Μάκρης και φυσικά ο γενικότερος σχεδιασμός που υπάρχει για την αξιοποίηση και την παραχώρηση του λιμένα, ήταν στην ατζέντα της συζήτησης θέματα για τα οποία χρειάζονται συγκεκριμένες δράσεις και φυσικά η άριστη συνεργασία με τον Δήμο.
Για αυτό και η επίσκεψη αυτή θα επαναληφθεί πολύ σύντομα και εντάσσεται στο πρόγραμμα επαφών και περιοδειών της Δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α.” αλλά και στην ανάγκη συνεχούς επαφής και ενημέρωσης με τους φορείς, τους συλλόγους και φυσικά τους κατοίκους του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Προηγούμενο άρθροΔιαβρωμένη Ανθελληνική Πολιτεία. (του Ηλία Ν. Ηλιακόπουλου)
Επόμενο άρθροΟι “Γιορτές Μεταξιού”, φιλοξενούν μια μεγάλη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου την Παρασκευή 23 Ιουνίου