Συνάντηση της “ΑΝΑ.Σ.Α” με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 19 Ιουνίου 2017
368 0

Με αφορμή το πρόσφατο έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας για τον αποχαρακτηρισμό της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα,    πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Πρόεδρου του Ο.Λ.Α. με τον επικεφαλής και στελέχη της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α”.
Μεταξύ των θεμάτων τα οποία συζητήθηκαν και αφορούν την πολυπόθητη ανάπτυξη του λιμένα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, επικαιροποιήθηκε και το παλαιότερο αίτημα (7/2015) από πλευρά της δημοτικής παράταξης αλλά και πολλών τοπικών ΜΜΕ, για την οριστική παραχώρηση στους δημότες, του δυτικού τμήματος της χερσαίας ζώνης (το παραλιακό μετώπο κάτω από τον Φάρο). Παρών στην συζήτηση ήταν και ο πρώην λιμενάρχης της Αλεξανδρούπολης και της Καλαμάτας, ο κ.Παπανικολόπουλος-Υποναύαρχος Λ.Σ (ε.α), ο οποίος επισήμανε το αντίστοιχο παράδειγμα της Καλαμάτας στο οποίο ο ίδιος είχε πρωτοστατήσει (1995-2000).
Ο κ. Δούκας πρόεδρος του Ο.Λ.Α. ανέφερε με την σειρά του, πως είναι σε εξέλιξη η επικαιροποίηση του master plan (Σχέδιο Χωροταξικής Οργάνωσης) του Λιμένα, όπου εκεί σχεδιάζεται από πλευράς του οργανισμού η μερική (περίπου κατά το ήμισυ) τροποποίηση της Χ.Ζ.Λ.
Η χωροθέτηση της “Μαρίνας τουριστικών σκαφών”, η πλωτή εγκατάσταση του LNG στην θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης, το λιμανάκι της Μάκρης και φυσικά ο γενικότερος σχεδιασμός που υπάρχει για την αξιοποίηση και την παραχώρηση του λιμένα, ήταν στην ατζέντα της συζήτησης θέματα για τα οποία χρειάζονται συγκεκριμένες δράσεις και φυσικά η άριστη συνεργασία με τον Δήμο.
Για αυτό και η επίσκεψη αυτή θα επαναληφθεί πολύ σύντομα και εντάσσεται στο πρόγραμμα επαφών και περιοδειών της Δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α.” αλλά και στην ανάγκη συνεχούς επαφής και ενημέρωσης με τους φορείς, τους συλλόγους και φυσικά τους κατοίκους του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Σχετικά άρθρα

Η απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην ερώτηση Βελόπουλου για “Μετατροπή παλιού εργοστασίου Σπηλαίου Ορεστιάδας σε ΚΥΤ”

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Μαρτίου 2021 0
Η απάντηση του Υπουργείου Άμυνας “Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Μετατροπή…

Ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου; Εν μέσω κρίσης και αυτό; (του Δ.Μακροδημόπουλου)

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Ιουνίου 2017 0
Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος με τίτλο «Μηχανισμοί και μέτρα ελέγχου της ποιότητας του δομημένου περιβάλλοντος» εισάγει την “ηλεκτρονική ταυτότητα…

Δέλτα Έβρου: Διημερίδες με στόχο τις κοινές δράσεις για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίση των πολιτών για την προστασία των υγροτόπων

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Δεκεμβρίου 2020 0
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Eco-Conscious Minds to Stop Pollution in the Valuable Wetlands of Black Sea Basin – BioLearn», (Ανάπτυξη…