Συνάντηση της “ΑΝΑ.Σ.Α.” με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Έβρου, με κύριο θέμα την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Δημοσιεύτηκε στις: at 13:49
405 0

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του επικεφαλής και δημοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α” με την Πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Έβρου.
Στη συζήτηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά για τον σπουδαίο ρόλο του συλλόγου, στην διαχρονική του παρουσία και τις παρεμβάσεις του σε καίρια θέματα, με δεδομένη την κοινωνική του ευαισθησία αλλά και την αποδεδειγμένη μαχητική του πρακτική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η παρέμβαση στην υπόθεση του “Καπνομάγαζου”, που σήμερα στεγάζει την Δημοτική Βιβλιοθήκη, με την επιβολή νέας Μελέτης Αποκατάστασης και τελικά τη σωτηρία του κτιρίου, απέναντι σε προηγούμενες παράνομες μεν, ομόφωνες δε, αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης.
Ένα από τα «σημαντικά ζητήματα» που τέθηκε κατά τη συζήτηση, ήταν και οι κατά καιρούς ανεύθυνες αποφάσεις των Αιρετών – και μη – της Πόλης μας, σχετικά με παρεμβάσεις στον Αστικό Ιστό, με ενδεικτικά παραδείγματα την ” Μεταλλική Βελανιδιά” και την αλλοίωση στο μνημείο της Δόμνας Βισβίζη.
Η χωροθέτηση για ένα νέο δικαστικό μέγαρο και μίας Μαρίνας τουριστικών σκαφών καθώς και οι χρήσεις για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου, αποτέλεσαν μερικά από τα ζητήματα προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων.
Στο πολύ σημαντικό θέμα της ανάπλασης στην παραλιακή ζώνη της Αλεξανδρούπολης, έγινε ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση για τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις όσο αφορά την δυτική χερσαία ζώνη του λιμένα.
Αυτό που αναφέρθηκε από πλευράς της “ΑΝΑ.Σ.Α”, είναι η πάγια θέση της παράταξης για την διενέργεια διεθνούς Αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, όσο αφορά την συνολική ανάπλαση του παραλιακού μας μετώπου, στα πρότυπα της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης.
Για τον σκοπό αυτό, έγινε συζήτηση με τον σύλλογο για τις σχετικές ενέργειες, που έχουν σκοπό την διοργάνωση ημερίδας στην Αλεξανδρούπολη, με βασικούς ομιλητές το βραβευμένο δίδυμο των μελετητών αρχιτεκτόνων Πρόδρομο Νικηφορίδη και Μπερνάρ Κουόμο!

synanthsh-anasas-me-mhxanikoys

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Νέα Παραλία στην Θεσσαλονίκη, το πρώτο πλέον σε προτίμηση σημείο για βόλτες στην πόλη, έχει λάβει δώδεκα βραβεία, μεταξύ των οποίων και ορισμένες πολύ σημαντικές διεθνείς διακρίσεις.
Για αυτό τον πολύ σημαντικό στόχο, η συνάντησή μας αυτή θα επαναληφθεί πολύ σύντομα και εντάσσεται στο πρόγραμμα επισκέψεων και περιοδειών της Δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α.”, αλλά και στην ανάγκη συνεχούς επικοινωνίας  και ενημέρωσης με τους φορείς, τους συλλόγους και φυσικά τους κατοίκους του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Σχετικά άρθρα

Ρατσιστική επίθεση Μανσάουερ σε Έλληνα φωτορεπόρτερ: «Μην με αγγίζεις βρομιάρη Έλληνα!»

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Ιουλίου 2016 0
Φραστική επίθεση που δεν έχει προηγούμενο δέχτηκε Έλληνας φωτορεπόρτερ από τον πρώην υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας, τον Βαυαρό χριστιανοκοινωνιστή Πέτερ…

Πρώτη κατοικία: Αυτό είναι το νέο πλαίσιο προστασίας – Επιδότηση δόσης δανείου για τους συνεπείς

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Απριλίου 2020 0
Αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει ανακοινώσεις για το θέμα της πρώτης κατοικίας. Και πιθανότητα ταυτόχρονα θα νομοθετηθεί η απόφαση, αφού ως…

Εντός του καλοκαιριού θα δημοπρατηθεί η Ανατολική Περιφερειακή Οδός Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Μαΐου 2021 0
Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, με αντικείμενο τον σχεδιασμό…