Συνάντηση της ΔΕ του Περιφερειακού Τμήματος ΑΜΘ της Ένωσης Ελλήνων Χημικών με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κο Χρήστο Μέτιο

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:08
360 0

Η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος ΑΜΘ της Ένωσης Ελλήνων Χημικών συναντήθηκε στην Κομοτηνή με τον  Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κο Χρήστο Μέτιο. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΔΕ κος Κακαλής Χρήστος, το μέλος της ΔΕ κος Καραμανίδης Άρης, καθώς και το μέλος της ΔΕ της ΕΕΧ και πρώην πρόεδρος της ΕΕΧ καθ. Παπαδόπουλος Νάσος.

Η συνάντηση που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα είχε ενημερωτικό χαρακτήρα. Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ), είναι ΝΠΔΔ (Νόμος 1804/88 ), θεσμοθετημένος Σύμβουλος του Κράτους σε θέματα Χημείας και Χημικής Εκπαίδευσης και εκπροσωπεί περισσότερους από 15.000 Χημικούς, εποπτεύεται δε από το ΥΠΑΝ. Αποτελεί εκπεφρασμένο στόχο της ΕΕΧ η ανάπτυξη συνεργασίας και κοινών δράσεων με όλους τους φορείς, ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος, η παραγωγική ανασυγκρότηση και η βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.

Η Χημική βιομηχανία, μικρής και μεγάλης κλίμακας σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο αποτελεί το μοχλό της οικονομικής ανάπτυξης και μέσω των προϊόντων της δευτερογενούς παραγωγής συμβάλλει τόσο στη στροφή του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών σε θετικό πρόσημο, όσο και στη βελτιστοποίηση μεθόδων και δεικτών της πρωτογενούς παραγωγής.

Στη σημερινή εποχή που νέοι ορίζοντες έχουν διαφανεί στη Χημική Βιομηχανία με τα νανουλικά, τα φάρμακα νέας τεχνολογίας, τα τρόφιμα, τα χρώματα, μονωτικά, βερνίκια κ.ά να πρωταγωνιστούν, η ΕΕΧ εκτιμά ότι θα πρέπει να αποτελέσει κοινό στόχο η προσέλκυση νέο επιστημονικό δυναμικό. επενδύσεων σε αυτούς τους τομείς, δεδομένου ότι η χώρα διαθέτει υψηλότατου επιπέδου επιστημονικό δυναμικό.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κος Χρήστος Μέτιος δήλωσε ότι στον αγώνα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης θεωρεί ότι η ΕΕΧ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο, υποσχέθηκε να υπάρχει στο μέλλον στενότερη συνεργασία.

Σχετικά άρθρα

 ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ή  ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ;;;

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Σεπτεμβρίου 2019 0
 ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ή  ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ;;; Ο λαός του Δήμου της Αλεξανδρούπολης από χθες πανηγυρίζει,  αφού ο νέος δήμαρχος Αλεξ/πολης, κ.…

Έγκριση χρηματοδότησης του έργου αντικατάστασης του αρδευτικού δικτύου στη Δημοτική Ενότητα Φερών (κοινότητα Πέπλου) από την TRANS ADRIATIC PIPELINE

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Φεβρουαρίου 2019 0
Mε ικανοποίηση και ανακούφιση για την καλή πορεία ακόμη ενός αγώνα, δεχτήκαμε στις 30-01-2019, την από 21-01-2019 έγκριση χρηματοδότησης του…

Ο Άγιος Παΐσιος εμφανίστηκε στην Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Σεϊδανάγιας της Συρίας όπου και της είπε: «Έλα να με βρεις στο σπίτι μου στην Αλεξανδρούπολη»

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Νοεμβρίου 2017 0
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας Αδελφοί δεν είναι εύκολο να γράφεις κάτι θαυμαστό που είναι χειροπιαστό γιατί το ομολογεί η…