Συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:54
455 0

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σάββας Δευτεραίος επικεφαλής αντιπροσωπείας της Λαϊκής Συσπείρωσης συναντήθηκε με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης  και συζήτησαν θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο του Δήμου.

Το ζήτημα που κυριάρχησε  είναι η μείωση της αγοραστικής δύναμης της λαϊκής οικογένειας, η βαριά φορολογία, οι δυσβάστακτες ασφαλιστικές εισφορές, η διαμόρφωση προϋποθέσεων για την προσέλκυση τουριστών κλπ.

 Η Λαϊκή Συσπείρωση επεσήμανε ότι η λύση βρίσκεται στην ανατροπή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εφαρμόζουν δεκαετίες οι μέχρι σήμερα ελληνικές κυβερνήσεις. Πολιτική που ενισχύει τα πολυκαταστήματα και τους μονοπωλιακούς ομίλους ενώ για τους μικρούς και μεσαίους ελευθεροεπαγγελματίες  επιφυλάσσει ισοπέδωση και τσάκισμα της δραστηριότητάς τους.

Ταυτόχρονα η Λαϊκή Συσπείρωση σημείωσε πως η λύση δεν βρίσκεται στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, μέτρο που ενισχύει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αφού μπορούν να λειτουργούν ακόμη και 24ώρες το 24ωρο μεγαλώνοντας την εκμετάλλευση των υπαλλήλων τους, με μισθούς πείνας, ελαστικά ωράρια, απλήρωτη εργασία κλπ.

Από την πλευρά του ο Δήμος πρέπει να σταθεί στο πλευρό των επαγγελματιών μειώνοντας τα ανταποδοτικά τέλη, το κόστος ύδρευσης, το κόστος των τραπαζοκαθισμάτων για την εστίαση με ταυτόχρονο σεβασμό της ελεύθερης πρόσβασης από τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Τα παραπάνω αποτελούν δέσμευση της Λαϊκής Συσπείρωσης , όπως  δέσμευση

αποτελεί και η συνέχιση του αγώνα για την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων που γονατίζουν τους επαγγελματίες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν «ζωγραφίζει» το μέλλον αλλά αντίθετα αγωνίζεται για να το αλλάξει.

Σχετικά άρθρα

EKTOΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ”ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”. ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΝΠΔΔ ΠΗΡΑΝ ΘΕΣΕΙΣ.

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Νοεμβρίου 2015 0
ΚΥΑ ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΑΟΠΑΑΔ/ ΤΣΠΕΠΑΟ/304689/18015/1398/881/04.11.2015 (ΦΕΚ 2431/ 11.11.2015 τεύχος Β’) Έγκριση Κατανομής Θέσεων για την πρόσληψη Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Π.Φ.Α.) με σκοπό…

Επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Δεκεμβρίου 2020 0
Ετήσια εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών: Οι δικαιούχοι μπορούν ηλεκτρονικά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ολοκληρώσουν τη…

Επισημη παρουσίαση και ένταξη της ενδυμασίας της Θράκης στην Προεδρική Φρουρά

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Δεκεμβρίου 2019 0
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την διαφύλαξη της εθνικής πολιτισμικής κληρονομιάς, το Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας σε συνεργασία…