Συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης με την Συντεχνία Αρτοποιών Ν. Εβρου

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:15
581 0
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης  Σάββας Δευτεραίος  πραγματοποίησε συνάντηση με την «Συντεχνία Αρτοποιών Ν. Έβρου» όπου συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την επαγγελματική της δραστηριότητα, τα προβλήματα του κλάδου και την κοινωνική προσφορά των αρτοποιών στο πλαίσιο συνεργασίας με το Δήμο.
Αφορμή για τη συνάντηση αποτέλεσε η εξώδικη καταγγελία των αρτοποιών προς το Δήμο Αλεξανδρούπολης σε σχέση με τη διάθεση από αλυσίδα πολυκαταστημάτων, αρτοσκευασμάτων που δεν πληρούν τους προβλεπόμενους από τη νομοθεσία όρους. Από την ενημέρωση και τη συζήτηση που έγινε προέκυψε ότι ο Δήμος κωλυσιεργεί καθώς θεωρεί ότι «δεν  συντρέχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις  για επιβολή Διοικητικών Κυρώσεων από την Αρμόδια Υπηρεσία». Το σημαντικό είναι ότι ο Δήμος επικαλείται έγγραφο του Υπουργείου Οικονομίας  &  Ανάπτυξης που σαφώς δικαιώνει τους αρτοποιούς. Η Δημοτική Αρχή από τη στάση της φαίνεται ότι τηρεί δύο μέτρα και δύο σταθμά: επιβάλει πρόστιμα στους μικροεπαγγελματίες αρτοποιούς και πρατηριούχους αλλά αφήνει ανενόχλητες  τις αλυσίδες των πολυκαταστημάτων (πολυεθνικών συμφερόντων).
Ακόμη συζητήθηκαν  το πρόγραμμα, η διάθεση και οι δυνατότητες κοινωνικής προσφοράς των αρτοποιών, όπως η εξασφάλιση πρωινού σε όλους τους μαθητές.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Δήμαρχος σημείωσε ότι οι αλλαγές στην νομοθεσία που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Οδηγιών έχουν στόχο  την πλήρη απελευθέρωση των προϋποθέσεων ώστε να διευκολυνθεί η δράση των υπερμάρκετ και των αλυσίδων της βιομηχανίας ψωμιού.

Σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Υποχρεωτική και όχι προαιρετική μείωση βουλευτικών μισθών αλλά και των αποδοχών όλων των κρατικών αξιωματούχων

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Μαρτίου 2020 0
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να καλέσει τους βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς του να καταθέσουν…

Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. ‘Ανθιμος: “Η γενιά που ξύπνησε από τις ψευδαισθήσεις της απότομα”

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Δεκεμβρίου 2020 0
Η γενιά που ξύπνησε από τις ψευδαισθήσεις της απότομα. Άρθρο του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου στο Liberal.gr Φέτος όλοι λέμε ότι…