Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου με τον Προϊστάμενο του τμήματος Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Δημοσιεύτηκε στις: at 9 Μαρτίου 2020
243 0

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς δέχθηκε στο γραφείο του τον Προϊστάμενο του τμήματος Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χρήστο Αραμπατζή και τον αρμόδιο υπάλληλο κ. Λάμπρο Ντουλμπέρη. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής και υπάλληλοι του τμήματος Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου που στελεχώνουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία. 

Στη συνάντηση τέθηκαν θέματα λειτουργίας του τμήματος Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου που διενεργεί καθημερινά ελέγχους αγροτικών προϊόντων στην είσοδο της χώρας. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη για την άμεση αντιμετώπιση των λειτουργικών προβλημάτων των υπηρεσιών καθώς και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων της ΠΕ Έβρου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών κατασκευής των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων που θα κατασκευαστούν στον χώρο του τελωνείου. Από τον προϊστάμενο της Δ/νσης και τους υπαλλήλους της ΠΕ Έβρου αναφέρθηκαν οι δυσλειτουργίες που προκαλεί η υφιστάμενη θέση των κτηριακών εγκαταστάσεων στην  ασφάλεια των χρηστών αλλά και γενικότερα στην λειτουργία του τελωνείου.  

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου επισήμανε τον σημαντικό ρόλο της παρουσίας του τμήματος Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου τόσο για την προστασία των Ελλήνων καταναλωτών όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς το τελωνείο των Κήπων αποτελεί την κύρια είσοδο προς την Ευρώπη προϊόντων τρίτων χωρών.  

Σχετικά άρθρα

Απόπειρα ληστείας πριν λίγο στη περιοχή Αγίου Βασιλείου (Ρεπορτάζ Ανδρέας Χονδρος http://www.alexpoli.gr)

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Νοεμβρίου 2015 0
Σε κινητοποίηση βρίσκονται αυτή την ώρα (2μιση μεσημέρι Σαββάτου 7/11) άνδρες της αστυνομίας στην Αλεξανδρούπολης για τον εντοπισμό δράστη που…