Τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα συνάντησε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς στην Αθήνα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου επισκέφτηκε τον Πρόεδρο στη Βουλή και του επέδωσε το βιβλίο «Θράκη – 100 χρόνια από την ενσωμάτωση». 

Το βιβλίο εκδόθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 χρόνων από την ένταξη της Θράκης στον κορμό του ελληνικού κράτους, μετά από σχετική έγκριση του Προέδρου.

Ο κ. Πέτροβιτς ευχαρίστησε θερμά τον κ. Τασούλα για τη χορήγηση της δυνατότητας χρήσης αρχειακού υλικού της Βουλής, γεγονός που επέτρεψε την επανέκδοση του πολύ σημαντικού αυτού χρονολογίου, που περιλαμβάνει συνοπτικά την ιστορία της Θράκης, από την παλαιολιθική εποχή μέχρι  τους νεότερους χρόνους. 

Το βιβλίο «Θράκη – 100 χρόνια από την ενσωμάτωση» κοσμεί ήδη τις βιβλιοθήκες των σχολείων όλων των βαθμίδων του Έβρου και έχει διανεμηθεί ατομικά στους 13.000 μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του νομού, με τη συμβολή της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Έβρου.

 

Προηγούμενο άρθροΑλεξανδρούπολη: Διασωληνώθηκε παιδί 2 ετών που νόσησε με κορονοϊό
Επόμενο άρθροΠόλη και πολίτες – Βαγγέλης Λαμπάκης: «Ο Δήμαρχος με τις λάθος επιλογές του οδηγεί τις δομές του Δήμου στη διάλυση και ανθρώπους σε δυσχέρεια!»