Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου με εκπρόσωπο του ECDC

Δημοσιεύτηκε στις: at 1 Ιουλίου 2017
446 0

Συνάντηση με την Dr. Lourence Marrama, ειδική σε θέματα αναδυόμενων και μεταδιδόμενων από διαβιβαστές (κουνούπια, σκνίπες κλπ) νόσων, του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Ασθενειών (European Centre for Disease Prevention and Control – ECDC), είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτριος Πέτροβιτς.

Η Dr. Marrama βρέθηκε στον Έβρο και συμμετείχε σε σύσκεψη παρουσία του Γενικού Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Λουκά Γεωργίου, όπου αναλύθηκε το ζήτημα των κουνουπιών και ο τρόπος αντιμετώπισής του, από πλευράς Περιφέρειας.

Ο κ. Πέτροβιτς αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής (υγροτοπικά συστήματα, γειτνίαση με την Τουρκία) και πρότεινε να εξεταστεί σοβαρά από το ECDC, η δημιουργία στον Έβρο, ενός Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναφοράς Νοσημάτων που μεταδίδονται από έντομα διαβιβαστές.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι δυνατότητες ενεργούς συμμετοχής του ECDC στην καταπολέμηση των κουνουπιών, καθώς είναι θέμα που αφορά το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σχετικά άρθρα

Συνεχίζεται από την Περιφέρεια ΑΜΘ η διαδικασία υποδοχής πολιτών που επιστρέφουν από την Τουρκία

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Απριλίου 2020 0
Το διήμερο 1-2 Απριλίου, επέστρεψαν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από την Τουρκία 79 πολίτες, στην πλειοψηφία τους φοιτητές,…