Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Έβρου «ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡ».

Δημοσιεύτηκε στις: at 20:50
578 0

Συνάντηση με την Πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Έβρου «ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡ» Αγάπη Πετροπούλου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς.  

Οι εκπρόσωποι των πολύτεκνων οικογενειών του νομού έθεσαν στον κ. Πέτροβιτς σειρά θεμάτων που απασχολούν τις πολυμελείς οικογένειές τους στις δύσκολες συγκυρίες που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Υπερθεμάτισαν την αναγκαία ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας και ζήτησαν τη συμπαράσταση του Αντιπεριφερειάρχη.

Ο κ. Πέτροβιτς εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στα αιτήματά τους και την αναγνώριση του κοινωνικού έργου που επιτελούν. Για το λόγο αυτό ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος στις 8 Μαρτίου, ημέρα της Γυναίκας τίμησε την κα Πετροπούλου ως ελληνίδα πολύτεκνη μητέρα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου δήλωσε σχετικά «Είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης για όλους μας, να προβληματιστούμε για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας και την αύξηση του ρυθμού των γεννήσεων. Άλλωστε αυτά είναι θέματα που έθιξα κατά την ομιλία μου στη συνεδρίαση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής στη Βουλή για το δημογραφικό τον Ιανουάριο του 2018. Η ενθάρρυνση του γάμου, του πρώτου παιδιού και η συγκράτηση του νέου εργατικού δυναμικού στη χώρα, πρέπει να γίνει εθνικός στόχος, μέσα από ένα πλέγμα πολιτικών πρωτοβουλιών, ώστε ο αριθμός των γεννήσεων στην Περιφέρειά μας, αλλά και στην επικράτεια, να αυξηθεί σημαντικά μέχρι το 2030 και η κατανομή του πληθυσμού να αναστραφεί υπέρ των νέων».

Σχετικά άρθρα

«Λειτουργία του δήμου» – Διαδικτυακή εκδήλωση του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης με τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη  Ζαμπούκη

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Απριλίου 2021 0
Την Παρασκευή 20/03/2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση μαθητών και μαθητριών του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ζαμπούκη Γιάννη,…

ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ~ ΓΟΝΥΚΛΙΣΙΑ ΜΕ ΜΥΡΤΕΣ ΚΑΙ ΒΑΓΙΑ ΣΤΟ ΕΘΕΛΟΘΥΤΟΝ ΘΥΜΑ (Γράφει ο κ. Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Απριλίου 2019 0
ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΓΟΝΥΚΛΙΣΙΑ ΜΕ ΜΥΡΤΙΕΣ ΚΑΙ ΒΑΓΙΑ ΣΤΟ ΕΘΕΛΟΘΥΤΟΝ ΘΥΜΑ Το Χριστομίμητο Μαρτύριο του Οικουμενικού Πατριάρχου Αγίου Γρηγορίου…