Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου με τον Πρέσβη της Ιταλίας

Δημοσιεύτηκε στις: at 30 Νοεμβρίου 2018
360 0

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς δέχτηκε την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα Luigi Marras στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πέτροβιτς παρέθεσε τα γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα του Έβρου και ανέλυσε τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής μέσω συνεργασιών και επενδύσεων με ιταλικούς φορείς και επιχειρήσεις. Αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που συμπεριλαμβάνουν τον Έβρο στον ενεργειακό χάρτη, όπως ο LNG, ο TAP, ο IGB, στη στροφή που σημειώνεται προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, τα αιολικά πάρκα που λειτουργούν στο νομό και στα σημαντικά γεωθερμικά πεδία.

Ο κ. Πέτροβιτς δήλωσε σχετικά «Οι  ορίζοντες που ανοίγονται για τον Έβρο και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι πάρα πολύ σημαντικοί για τον τομέα των επενδύσεων, της ανάπτυξης, της ενέργειας, της αξιοποίησης του λιμανιού. Έθεσα στον κ. Πρέσβη, επίσης, ζητήματα που έχουν άμεση σχέση με τον Πρωτογενή Τομέα, και πρότεινα τη διερεύνηση δυνατότητας σύμπραξης και συνεργασίας στον τομέα της έρευνας με ιταλικούς φορείς που ενδιαφέρονται να μεταδώσουν αντίστοιχη τεχνογνωσία». Και συνέχισε «Είναι γεγονός ότι η περιοχή μας μέσω των δρόμων της ενέργειας και των συνδυασμένων μεταφορών αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Σήμερα θέσαμε με τον κ. Πρέσβη τις βάσεις για την έναρξη ενός διαρκούς και εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών».

Τον κ. Marras συνόδευαν ο Επίτιμος Πρόξενος της Ιταλίας στην Καβάλα Federico Lazaridis, και ο εμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα Enrico Barbato.  

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, επίσης, ο Νομικός Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) Απόστολος Κυριακίδης και ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΟΛΑ Χρήστος Γκαζέπης.

Σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ ΕΒΡΟΥ: Η επίσκεψη του Π. Σκουρλέτη επαναβεβαίωσε τη σταθερή αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην καταστροφική «επένδυση » των χρυσωρυχείων στην Θράκη

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Οκτωβρίου 2019 0
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΕΒΡΟΥ Η επίσκεψη του Π.Σκουρλέτη επαναβεβαίωσε τη σταθερή αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην καταστροφική «επένδυση » των χρυσωρυχείων…

Διαμαρτυρία Φορεων για το κλείσιμο του ΑΤ Τυχερού

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Αυγούστου 2016 0
Συντονιστική επιτροπή Παραγωγικών-Συνδικαλιστικών-πολιτιστικών και Διοικητικών φορέων Τυχερού Προς Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο  Τόσκα Βουλευτές Ν.Έβρου κα Νατάσα Γκαρά…

Δημήτρης Ρίζος: «Λόγια του αέρα η Σιδηροδρομική Εγνατία για τους Βουλευτές της ΝΔ στην ΑΜΘ, αλλά σήμερα-αύριο θα μας φέρουν το τρένο από το…Μπακού»

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Ιουλίου 2018 0
«Λόγια του αέρα η Σιδηροδρομική Εγνατία για τους Βουλευτές της ΝΔ στην ΑΜΘ, αλλά σήμερα-αύριο θα μας φέρουν το τρένο…