Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με τον μουφτή Διδυμοτείχου

Δημοσιεύτηκε στις: at 20:11
721 0

Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Μουφτή Διδυμοτείχου, Οσμάν Χαμζά.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα που αφορούν τον μουσουλμανικό πληθυσμό που διαβιεί στην Αλεξανδρούπολη, στις Φέρες, και κυρίως στην περιοχή τέρμα Άβαντος, για την οποία ο σοφολογιότατος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Συζητήθηκαν οι συνθήκες διαβίωσης και όλες οι ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί προκειμένου να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων καθώς και οι συνεχείς προσπάθειες ένταξης των παιδιών των μουσουλμανικών οικογενειών στην ευρύτερη κοινωνία μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος.

Επίσης, επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά η αρμονική συνύπαρξη του χριστιανικού και μουσουλμανικού στοιχείου στην περιοχή μας και τονίστηκε η ανάγκη, αυτή η αρμονία να είναι δεδομένη και να μην απαιτείται καμία διαβεβαίωση για αυτό.

Σχετικά άρθρα

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Η Κυβέρνηση θυσίασε τη Μακεδονία για την πολιτική της επιβίωση! Η αναγνώριση δήθεν μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας αποτελεί τη ρίζα του αλυτρωτισμού!”

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Ιανουαρίου 2019 0
Για την εθνική επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών και για τις οδυνηρές συνέπειες που θα έχει για τη χώρα μας μίλησε…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: «Παρατηρήσεις για το σχέδιο μη επιστρεπτέας επιχορήγησης του Χρήστου Μέτιου» 

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Οκτωβρίου 2020 0
«Παρατηρήσεις για το σχέδιο μη επιστρεπτέας επιχορήγησης του Χρήστου Μέτιου»  Ως παράταξη, χαιρετίζουμε την καθ’ οιονδήποτε τρόπο ενίσχυση του επιχειρηματικού…

ΝΔ: Παρατηρητήριο Fake News για «αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο»

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Απριλίου 2020 0
Αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο εξυπηρέτησης συμφερόντων φέρνει η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας Ψέμα 1: Με τη σύντμηση των χρονοδιαγραμμάτων για τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις…